ინგრედიენტები:

  • კალმახი – 1 ც.
  • ღვინო (თეთრი) – 20 მლ
  • ბადრიჯანი (გამომცხვარი) – 60 გ
  • მწვანე ბარდა – 60 გ
  • თეთრი ღვინო – 20 მლ
  • ვაკამე წყალმცენარე – 2 გ
  • რაპანა – 30 გ
  • მიდიები – 3 ცალი.
  • ნაღები (30%) – 50 მლ
  • წერის ხიზილალა – 7 გ
  • ოხრახუში – 7 გ

მომზადების წესი:

  1. აირჩიეთ ცოცხალი კალმახი.
  2. გაწმინდეთ, გაასუფთავეთ სუფთა ფილეზე კანით.
  3. ერთი კერძის მოსამზადებლად საჭიროა კალმახის ნახევარი.
  4. გაჭერით კანი, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და გაწურეთ თეთრი ღვინოთი.
  5. თევზის ხორცის მხარეზე გაავრცელეთ გამომცხვარი ბადრიჯანი კანის გარეშე. გააფორმეთ რულეტი კანით ზევით და ვამაგრებთ კბილის ჯაგრისით.
  6. რულეტის თავზე გაწურეთ ზეითუნის ზეთით და გაავრცელეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში.
  7. სოუსის მომზადება. შეურიეთ მწვანე ბარდა ღვინოს და 5 წუთის განმავლობაში დაუშვით. შემდეგ, ბლენდერის გამოყენებით გახეხეთ.
  8. დაამატეთ ვაკამეს წყალმცენარე, რაპანა (გახეხილი და დაჭრილი ნაჭრებად), მიდიები. ეს ყველაფერი პატარა ცეცხლზე გააცხელეთ და დაამატეთ ნაღები. და ჩაშუშეთ.
  9. მას შემდეგ, რაც სოუსი მზად იქნება, დაამატეთ იქვე წერის ხიზილალა 7 გრამი და 7 გრამი დაჭრილი ოხრახუში.

კალმახის რულეტი მწვანე ბარდის სიუსით

კალმახის რულეტი მწვანე ბარდის სიუსით

 

Comments