კალმახის რულეტი მწვანე ბარდის სიუსით
ინგრედიენტები:
- კალმახი – 1 ც.
- ღვინო (თეთრი) – 20 მლ
- ბადრიჯანი (გამომცხვარი) – 60 გ
- მწვანე ბარდა – 60 გ
- თეთრი ღვინო – 20 მლ
- ვაკამე წყალმცენარე – 2 გ
- რაპანა – 30 გ
- მიდიები – 3 ცალი.
- ნაღები (30%) – 50 მლ
- წერის ხიზილალა – 7 გ
- ოხრახუში – 7 გ
მომზადების წესი:
- აირჩიეთ ცოცხალი კალმახი.
- გაწმინდეთ, გაასუფთავეთ სუფთა ფილეზე კანით.
- ერთი კერძის მოსამზადებლად საჭიროა კალმახის ნახევარი.
- გაჭერით კანი, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და გაწურეთ თეთრი ღვინოთი.
- თევზის ხორცის მხარეზე გაავრცელეთ გამომცხვარი ბადრიჯანი კანის გარეშე. გააფორმეთ რულეტი კანით ზევით და ვამაგრებთ კბილის ჯაგრისით.
- რულეტის თავზე გაწურეთ ზეითუნის ზეთით და გაავრცელეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში.
- სოუსის მომზადება. შეურიეთ მწვანე ბარდა ღვინოს და 5 წუთის განმავლობაში დაუშვით. შემდეგ, ბლენდერის გამოყენებით გახეხეთ.
- დაამატეთ ვაკამეს წყალმცენარე, რაპანა (გახეხილი და დაჭრილი ნაჭრებად), მიდიები. ეს ყველაფერი პატარა ცეცხლზე გააცხელეთ და დაამატეთ ნაღები. და ჩაშუშეთ.
- მას შემდეგ, რაც სოუსი მზად იქნება, დაამატეთ იქვე წერის ხიზილალა 7 გრამი და 7 გრამი დაჭრილი ოხრახუში.
კალმახის რულეტი მწვანე ბარდის სიუსით
კალმახის რულეტი მწვანე ბარდის სიუსით
Comments