კალმახი, შემომწვარი როზმარინით
ინგრედიენტები:
- კალმახი – 500-700 გ
- ახალი როზმარინი (ან 2-3 სუფრის კოვზი ხმელი) – 2-3 ტოტი
- ხახვი – 150 გ
- ლიმონი – 1 ც.
- დიდი მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებში.
- ლიმონი დაჭერით წრეებში.
- კილიტაში ჩადეთ ცოტა ხახვი და 1-2 ნაჭერი ლიმონი.
- ხახვზე და ლიმონზე მოათავსეთ თევზი (გახეხილი).
- განათავსეთ როზმარინის ნაზავი თევზის მუცლის ღრუში (თუ თევზის ფილეს იყენებთ, თევზზე დაყარეთ როზმარინი).
- თევზზე მოაყარეთ ხახვი და ლიმონი.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა.
- გახადეთ კილიტა, ჩადეთ საცხობი კერძი.
- განათავსეთ ღუმელში.
- აცხვეთ 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე 30-40 წუთის განმავლობაში.
კალმახი, შემომწვარი როზმარინით
Comments