კარბონატი ბოსტნეულით
ინგრედიენტები:
- ღორი (ნაჭერი) – 600 გრ
- სტაფილო – 500 გ
- ხახვი (პატარა) – 2 ცალი.
- ნიორი – 2 კბილი
- კარაქი – 30 გრ
- ხორცის ბულიონი – 4 ს.კ.
- თეთრი მშრალი ღვინო – 2 ს.კ.
- ტომატის სოუსი – გემოვნებით
- თეთრი წიწაკა – გემოვნებით
- შაქარი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაჭერით მწვანილი. დაჭერით ნიორი და გახეხეთ მარილთან ერთად რბილობში.
- დაჭერით ხორცის ნაჭრები ნახევარში, გახეხეთ მწვანილით და ნიორით და გააკეთეთ მარინადი დახურულ კონტეინერში 2 საათის განმავლობაში.
- სტაფილო დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად.
- ქვაბში ჩადეთ კარაქი ადუღებამდე (1,5–2 წთ სრული სიმძლავრით).
- შემდეგ მოაყარეთ სტაფილო, ხახვი, მოაყარეთ შაქარი, მარილი და პილპილი, დაფარეთ კილიტით, მოხარშეთ 3 წუთი სრული მოცულობით. ერთხელ აურიეთ.
- დაასხით ხორცი ტომატის სოუსით, დადეთ მავთულის თაროზე და, დაფარული პერგამენტებით, 5 წუთის განმავლობაში აცხვეთ საშუალო ენერგიაზე. ერთხელ გადატრიალეთ.
- ბოსტნეული და ხორცი მოათავსეთ კერძზე, დაასხით ბულიონი და ღვინო, მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი სრული ტევადობით.
კარბონატი ბოსტნეულით
კარბონატი ბოსტნეულით
Comments