ინგრედიენტები:

  • ღორი (ნაჭერი) – 600 გრ
  • სტაფილო – 500 გ
  • ხახვი (პატარა) – 2 ცალი.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • კარაქი – 30 გრ
  • ხორცის ბულიონი – 4 ს.კ.
  • თეთრი მშრალი ღვინო – 2 ს.კ.
  • ტომატის სოუსი – გემოვნებით
  • თეთრი წიწაკა – გემოვნებით
  • შაქარი – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით მწვანილი. დაჭერით ნიორი და გახეხეთ მარილთან ერთად რბილობში.
  2. დაჭერით ხორცის ნაჭრები ნახევარში, გახეხეთ მწვანილით და ნიორით და გააკეთეთ მარინადი დახურულ კონტეინერში 2 საათის განმავლობაში.
  3. სტაფილო დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად.
  4. ქვაბში ჩადეთ კარაქი ადუღებამდე (1,5–2 წთ სრული სიმძლავრით).
  5. შემდეგ მოაყარეთ სტაფილო, ხახვი, მოაყარეთ შაქარი, მარილი და პილპილი, დაფარეთ კილიტით, მოხარშეთ 3 წუთი სრული მოცულობით. ერთხელ აურიეთ.
  6. დაასხით ხორცი ტომატის სოუსით, დადეთ მავთულის თაროზე და, დაფარული პერგამენტებით, 5 წუთის განმავლობაში აცხვეთ საშუალო ენერგიაზე. ერთხელ გადატრიალეთ.
  7. ბოსტნეული და ხორცი მოათავსეთ კერძზე, დაასხით ბულიონი და ღვინო, მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი სრული ტევადობით.

კარბონატი ბოსტნეულით

კარბონატი ბოსტნეულით

 

Comments