კარტოფილის კოტლეტი ნიგოზში
ინგრედიენტები:
- კარტოფილი – 5 ცალი.
- ფქვილი – 1/3 ჭიქა
- ზეითუნის ზეთი
- მარილი – გემოვნებით
- ნიგოზი – 100 გ
- სოდა – 0,5 ჩ / კ
- ისპანახი – 1 თაიგული
- ხახვი – 1 ც.
- შამპინიონი – 5-6 ცალი.
- ზეითუნის ზეთი შემწვისთვის
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესი:
- შევსების მომზადება. გარეცხეთ ისპანახი, გაჭერით მძიმე ნაწილები. ხახვი შეწვით ზეთში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი სოკო, მარილი ან სოიოს სოუსი, დაჭრილი ისპანახი და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ 5 წუთის განმავლობაში.
- მოხარშეთ კარტოფილი წყალში. გადაწურეთ წყალი, კარგად გახეხეთ.
- დაამატეთ ფქვილი, მარილი, წყალი, კარგად აურიეთ.
- 5-6 ბურთით გაყავით. გააფართოვეთ თითოეული ბურთი, ჩაყარეთ ისპანახის და სოკოს ფარში ზედაპირზე, ჩამოაყალიბეთ კოტლეტი.
- ნაზად გააფართოვეთ თითოეული ნიგოზში.
- განათავსეთ საცხობ ფურცელზე და 20 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსამდე.
კარტოფილის კოტლეტი ნიგოზში
კარტოფილის კოტლეტი ნიგოზში
Comments