ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 5 ცალი.
  • ფქვილი – 1/3 ჭიქა
  • ზეითუნის ზეთი
  • მარილი – გემოვნებით
  • ნიგოზი – 100 გ
  • სოდა – 0,5 ჩ / კ
  • ისპანახი – 1 თაიგული
  • ხახვი – 1 ც.
  • შამპინიონი – 5-6 ცალი.
  • ზეითუნის ზეთი შემწვისთვის
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. შევსების მომზადება. გარეცხეთ ისპანახი, გაჭერით მძიმე ნაწილები. ხახვი შეწვით ზეთში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი სოკო, მარილი ან სოიოს სოუსი, დაჭრილი ისპანახი და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ 5 წუთის განმავლობაში.
  2. მოხარშეთ კარტოფილი წყალში. გადაწურეთ წყალი, კარგად გახეხეთ.
  3. დაამატეთ ფქვილი, მარილი, წყალი, კარგად აურიეთ.
  4. 5-6 ბურთით გაყავით. გააფართოვეთ თითოეული ბურთი, ჩაყარეთ ისპანახის და სოკოს ფარში ზედაპირზე, ჩამოაყალიბეთ კოტლეტი.
  5. ნაზად გააფართოვეთ თითოეული ნიგოზში.
  6. განათავსეთ საცხობ ფურცელზე და 20 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ ღუმელში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსამდე.

კარტოფილის კოტლეტი ნიგოზში

კარტოფილის კოტლეტი ნიგოზში

 

Comments