ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 5 ცალი.
  • ხახვი – 2 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
  • რძე – 1 ჭიქა
  • კომბოსტო – 1 ცალი
  • არაჟანი – 0,5 ჭიქა
  • ფქვილი – 1-2 ჩ.კ.
  • ყველი – 100 გ
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ გარეცხილი კარტოფილი და სანამ ცხელია გახეხეთ. დაჭერით ზოლებით და შეწვით ხახვი მცენარეული ზეთში. გახეხილ კარტოფილში დაამატეთ ხახვი და ცხელი რძე.
  2. დაამატეთ მარილი და კარგად სცემეთ.
  3. ახლა ჩვენ ვამზადებთ სოუსს: დაასხით ფქვილს არაჟანი, აურიეთ, დაამატეთ მარილი და შეწვით 1-2 წუთის განმავლობაში.
  4. კომბოსტო გაწმინდეთ, 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ მარილიან წყალში, შემდეგ ამოიღეთ და დაშალეთ ფოთლებში.
  5. შეწყვიტეთ ფოთლების სქელი ნაწილები და ჩამოაყალიბეთ კომბოსტოს რულონები. ჩვენ ვანაწილებთ მათ ტაფაში, ვჭრით, დავასხათ არაჟნის სოუსში.
  6. დაასხით კომბოსტო გახეხილი ყველით და გამოაცხვეთ ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში.

კარტოფილის ტოლმა

კარტოფილის ტოლმა

 

Comments