კარტოფილის ტოლმა
ინგრედიენტები:
- კარტოფილი – 5 ცალი.
- ხახვი – 2 ც.
- მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
- რძე – 1 ჭიქა
- კომბოსტო – 1 ცალი
- არაჟანი – 0,5 ჭიქა
- ფქვილი – 1-2 ჩ.კ.
- ყველი – 100 გ
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ გარეცხილი კარტოფილი და სანამ ცხელია გახეხეთ. დაჭერით ზოლებით და შეწვით ხახვი მცენარეული ზეთში. გახეხილ კარტოფილში დაამატეთ ხახვი და ცხელი რძე.
- დაამატეთ მარილი და კარგად სცემეთ.
- ახლა ჩვენ ვამზადებთ სოუსს: დაასხით ფქვილს არაჟანი, აურიეთ, დაამატეთ მარილი და შეწვით 1-2 წუთის განმავლობაში.
- კომბოსტო გაწმინდეთ, 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ მარილიან წყალში, შემდეგ ამოიღეთ და დაშალეთ ფოთლებში.
- შეწყვიტეთ ფოთლების სქელი ნაწილები და ჩამოაყალიბეთ კომბოსტოს რულონები. ჩვენ ვანაწილებთ მათ ტაფაში, ვჭრით, დავასხათ არაჟნის სოუსში.
- დაასხით კომბოსტო გახეხილი ყველით და გამოაცხვეთ ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში.
კარტოფილის ტოლმა
კარტოფილის ტოლმა
Comments