ინგრედიენტები:

  • პრასი – 3 ცალი.
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ქათმის ბულიონი – 4 ს.კ.
  • კარტოფილი – 900 გ
  • მარილი – 1.5 ჩ.კ.
  • მაიორანი – პინჩი
  • ბეგქონდარა – 1-2 ტოტი
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • ოხრახუში – 1/4 ჩიქა
  • ტაბასკოს სოუსი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით პრასი რგოლებად.
  2. საშუალო ზომის სითბოზე გააცხელეთ კარაქი სქელ ფსკერზე.
  3. განათავსეთ პრასი, აურიეთ.
  4. დაფარეთ სახურავით და შეამცირეთ სითბო, მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.
  5. დარწმუნდით, რომ ხახვი არ დაწვა.
  6. ბულიონი ჩაასხით, დაამატეთ კარტოფილი, სანელებლები და მწვანილი. გაადიდეთ სითბო და მიიყვანეთ სუსტ ადუღებამდე, შემდეგ შეამცირეთ და კვლავ 20 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, სანამ კარტოფილი მზად არ იქნება.
  7. ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი და ბეგქონდარის ყვავი.
  8. წვნიანი გახეხეთ ბლენდერით, მოაყარეთ ოხრახუში და კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
Comments