კარტოფილის წვნიანი პრასით
ინგრედიენტები:
- პრასი – 3 ცალი.
- კარაქი – 2 ს.კ.
- ქათმის ბულიონი – 4 ს.კ.
- კარტოფილი – 900 გ
- მარილი – 1.5 ჩ.კ.
- მაიორანი – პინჩი
- ბეგქონდარა – 1-2 ტოტი
- დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
- ოხრახუში – 1/4 ჩიქა
- ტაბასკოს სოუსი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- დაჭერით პრასი რგოლებად.
- საშუალო ზომის სითბოზე გააცხელეთ კარაქი სქელ ფსკერზე.
- განათავსეთ პრასი, აურიეთ.
- დაფარეთ სახურავით და შეამცირეთ სითბო, მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.
- დარწმუნდით, რომ ხახვი არ დაწვა.
- ბულიონი ჩაასხით, დაამატეთ კარტოფილი, სანელებლები და მწვანილი. გაადიდეთ სითბო და მიიყვანეთ სუსტ ადუღებამდე, შემდეგ შეამცირეთ და კვლავ 20 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ, სანამ კარტოფილი მზად არ იქნება.
- ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი და ბეგქონდარის ყვავი.
- წვნიანი გახეხეთ ბლენდერით, მოაყარეთ ოხრახუში და კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
Comments