ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი – 2 კგ
  • ხახვი – 2 ც.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ტომატის პასტა – 3 ს.კ.
  • არაჟანი – 400 გრ
  • მარილი – 1 ს.კ.
  • შავი წიწაკის ბარდა – 5-6 ცალი.
  • სუნელები (რეღანი, ორეგანო) – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ კარტოფილი, გაასუფთავეთ ისინი, დაჭერით დიდ ნაჭრებად და გადაიტანეთ სქელკუთხა კედელში ან ღუმელში.
  2. დაასხით მარილი კარტოფილს გემოვნებით, დაუმატეთ შავი წიწაკა, დაფნის ფოთლები და სანელებლები.
  3. კანი მოაჭერით ხახვს და სტაფილოს. დაჭერით ხახვი, სტაფილო გახეხეთ უხეშ ღრიალზე.
  4. შევსების მომზადება. ცხელ ტაფაში შეწვით მცენარეულ ზეთში ხახვი.
  5. როდესაც ის “მოოქროვილია” – დაამატეთ სტაფილო პანში და გააჩერეთ სანამ რბილი გახდება.
  6. დაამატეთ ტომატის პასტა, გაზავებული ნახევარში წყლით და გააცხელეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
  7. ჩაასხით არაჟანი ტაფაში და ჩაუშვით ყველაფერი დაბალ სითბოზე კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში.
  8. ჩაასხით შემწვარი ღუმელში და დატოვეთ ცეცხლი. ადუღეთ და შეამცირეთ სითბო მინიმუმამდე.
  9. დატოვეთ კერძი, სანამ კარტოფილი მზად არ იქნება – დაახლოებით 40 წუთი.

კარტოფილი მარჯნის რიფი

კარტოფილი მარჯნის რიფი

 

Comments