ინგრედიენტები:

  • კვერცხი – 1 ც.
  • კვერცხის გული – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – 200 გრ
  • ლიმონის წვენი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • ღერკინი – 1 ც.
  • მწვანე ხახვი (დაჭრილი) – 1 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. მყარედ მოხარშეთ კვერცხი.
  2. ცილა გამოყავით გულებს.
  3. გახეხეთ მოხარშული გულები ღრიალის მეშვეობით.
  4. მოხარშულ გულებში დაამატეთ უმი ცილები.
  5. დაამატეთ მარილი, დაამატეთ ლიმონის წვენი.
  6. გახეხეთ მცენარეული ზეთით.
  7. დასასრულში, დაამატეთ დაჭრილი კვერცხის თეთრი, ღერკინი და მწვანე ხახვი.

კვერცხის სოუსი რუმინულად

 

Comments