კიდევ ერთი ტომატის პასტის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
- პომიდორი – 2.5 კგ
- მარილი – 15 გ
- შაქრის ფხვნილი – 100 გ
- ძმარი – 1/2 ჩიქა
- სანელებლები – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ პომიდორი წყლის ქვეშ და დაჭერით ნაჭრებად. მოათავსეთ მათ ემალირებულ პანელში, დაამატეთ ხახვი და აურიეთ.
- დააფარეთ თავსახურით და ხახვი გაათბეთ პომიდორთან. პომიდორი ხახვთან ერთად რამდენჯერმე გახეხეთ.
- მიღებული მასა კვლავ მოათავსეთ პანში და მოხარშეთ, სანამ არ გახდება 2-2.5-ჯერ პატარა.
- მზარეული უნდა იყოს მაღალ სითბოზე, მუდმივად აურიეთ. გადახეხეთ ყველა სანელებელი მარლაში. ჩადეთ ტაფაში.
- დაამატეთ შაქარი, ძმარი და მარილი. კარგად აურიეთ და კიდევ 7-10 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. ამოიღე მარლა.
- შემდეგ, დაასხით მზა ტომატის პასტა ქილაში, დახურეთ თავსახურები.
- მზა ქილა გაანაწილეთ მდუღარე წყალში 15-20 წუთის განმავლობაში, მხოლოდ ამ ყველა პროცედურის შემდეგ, ტომატის პასტა შეიძლება დამალული იყოს შესანახად.
კიდევ ერთი ტომატის პასტის რეცეპტი
კიდევ ერთი ტომატის პასტის რეცეპტი
Comments