ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 2.5 კგ
  • მარილი – 15 გ
  • შაქრის ფხვნილი – 100 გ
  • ძმარი – 1/2 ჩიქა
  • სანელებლები – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ პომიდორი წყლის ქვეშ და დაჭერით ნაჭრებად. მოათავსეთ მათ ემალირებულ პანელში, დაამატეთ ხახვი და აურიეთ.
  2. დააფარეთ თავსახურით და ხახვი გაათბეთ პომიდორთან. პომიდორი ხახვთან ერთად რამდენჯერმე გახეხეთ.
  3. მიღებული მასა კვლავ მოათავსეთ პანში და მოხარშეთ, სანამ არ გახდება 2-2.5-ჯერ პატარა.
  4. მზარეული უნდა იყოს მაღალ სითბოზე, მუდმივად აურიეთ. გადახეხეთ ყველა სანელებელი მარლაში. ჩადეთ ტაფაში.
  5. დაამატეთ შაქარი, ძმარი და მარილი. კარგად აურიეთ და კიდევ 7-10 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. ამოიღე მარლა.
  6. შემდეგ, დაასხით მზა ტომატის პასტა ქილაში, დახურეთ თავსახურები.
  7. მზა ქილა გაანაწილეთ მდუღარე წყალში 15-20 წუთის განმავლობაში, მხოლოდ ამ ყველა პროცედურის შემდეგ, ტომატის პასტა შეიძლება დამალული იყოს შესანახად.

კიდევ ერთი ტომატის პასტის რეცეპტი

კიდევ ერთი ტომატის პასტის რეცეპტი

 

Comments