ინგრედიენტები:

  • პომიდორი – 2.5 კგ
  • სტაფილო – 2 კგ
  • ბულგარული წიწაკა – 1 კგ
  • ვაშლი – 1 კგ
  • ნიორი – 0.3 კგ
  • მწარე წიწაკა – 4 ცალი.
  • მცენარეული ზეთი – 0.3 ლ
  • მარილი – გემოვნებით
  • შაქარი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. სტაფილო გახეხეთ საშუალო ღრიალზე.
  2. ანალოგიურად, დაჭყლეტეთ ვაშლი, ამოიღეთ კანი. უმჯობესია აირჩიოთ ტკბილი ჯიშები.
  3. გაატარეთ წითელი ზარის წიწაკა ხორცის საფქვავის მეშვეობით, გაასუფთავეთ იგი თესლისგან და ტიხრებისგან.
  4. პომიდორი გახეხეთ ან ათქვიფეთ ხორცის საფქვავის საშუალებით, აგრეთვე კანი ამოიღეთ.
  5. ასევე გაატარეთ ნიორი და ჰალაპენიოები ხორცის საფქვავის საშუალებით.
  6. სტაფილო, ვაშლი, პომიდორი და ტკბილი წიწაკა შეურიეთ ერთ ტაფაში და მიიტანეთ ნარევი მაღალ ცეცხლზე.
  7. გაიჩერეთ ერთი და ნახევარი საათის განმავლობაში, მუდმივად აურიეთ.
  8. ამის შემდეგ დაამატეთ ნივრის ნაზავი, მარილი, დაამატეთ ზეითუნის ზეთი.
  9. და გააგრძელეთ მომზადება კიდევ 30 წუთი.

კლასიკური აჯიკა

კლასიკური აჯიკა

 

Comments