კლასილური სევიჩე
ინგრედიენტები:
- თევზი (ნებისმიერი თეთრი) – 680 გრ.
- წითელი ხახვი – 1 ჭიქა
- ჩილის წიწაკა – 1 ც.
- ქინძი – 2 ს.კ.
- ლაიმის წვენი – 1 ჭიქა
- ნიახური – 1 ღერო
- ნიორი – 2 კბილი
- თევზი, ნაჭრები – 115 გრ.
- თევზის ბულიონი – 2 ჭიქა
მომზადების წესი:
- თევზი თხელად დაჭერით, დაასხით დიდ თასში და დაფარეთ ყინულით.
- დაასხით ვეფხვის რძე ყინულზე და დადეთ თევზი 4 ცივ კერძზე.
- წვრილად დაჭერით ხახვი, ჩილის წიწაკა და ქინძი.
- დაჭერით ბოსტნეული, მოათავსეთ ვეფხვის რძის თასში, რომელშიც თევზი დაკრეფილია.
- საფუძვლიანად შეურიეთ და გადაანაწილეთ თანაბარი რაოდენობით ხახვის ნარევი კერძებში თევზთან.
- თევზის თავზე დაასხით დარჩენილი “რძე”.
კლასილური სევიჩე
კლასილური სევიჩე
Comments