ინგრედიენტები:

  • კომბოსტო – 1 ც.
  • ქათმის ფილე – 0,5 კგ
  • ფორთოხალი – 2-3 ცალი.
  • ხახვი – 2-3 ცალი.
  • ნიორი – 2-3 კბილი
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ვიბანთ კომბოსტოს, ამოიღეთ ზედა ფოთლები და წვრილად დავჭრათ.
  2. გახეხეთ ხახვი და ნიორი. ვრეცხავთ ქათამს და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
  3. სქელი კედლის პანში, დაასხით 1-2 ს.კ. მცენარეული ზეთი და შეწვით მასში ხახვი და ნიორი. როდესაც ძირეული ოქროსფერ შეფერილობას შეიძენენ, დაამატეთ მათ ქათმის ნაჭრები და გააჩერეთ სანამ ნახევარი მზად არ იქნება.
  4. ამოიღეთ ცედრა ერთი ფორთოხლისგან და დაამატეთ იგი შემწვარში. შემდეგ დაამატეთ მარილი და წიწაკა ქათამს, დაფარეთ პანი თავსახურით და გახურეთ დაბალ სითბოზე 5-7 წუთის განმავლობაში.
  5. დარჩენილი ფორთოხალი იწმინდება, დაალაგეთ ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით მომზადებული ციტრუსები.
  6. დაამატეთ გახეხილი კომბოსტო, ფორთოხლის ნაჭრები ჩაშუშულ ღუმელში და დადგით დაბალ სითბოზე, სანამ მოხარშდება დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.

კომბოსტო, შემწვარი ფორთოხლით

 

Comments