კომბოსტო, შემწვარი ფორთოხლით
ინგრედიენტები:
- კომბოსტო – 1 ც.
- ქათმის ფილე – 0,5 კგ
- ფორთოხალი – 2-3 ცალი.
- ხახვი – 2-3 ცალი.
- ნიორი – 2-3 კბილი
- მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ვიბანთ კომბოსტოს, ამოიღეთ ზედა ფოთლები და წვრილად დავჭრათ.
- გახეხეთ ხახვი და ნიორი. ვრეცხავთ ქათამს და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
- სქელი კედლის პანში, დაასხით 1-2 ს.კ. მცენარეული ზეთი და შეწვით მასში ხახვი და ნიორი. როდესაც ძირეული ოქროსფერ შეფერილობას შეიძენენ, დაამატეთ მათ ქათმის ნაჭრები და გააჩერეთ სანამ ნახევარი მზად არ იქნება.
- ამოიღეთ ცედრა ერთი ფორთოხლისგან და დაამატეთ იგი შემწვარში. შემდეგ დაამატეთ მარილი და წიწაკა ქათამს, დაფარეთ პანი თავსახურით და გახურეთ დაბალ სითბოზე 5-7 წუთის განმავლობაში.
- დარჩენილი ფორთოხალი იწმინდება, დაალაგეთ ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით მომზადებული ციტრუსები.
- დაამატეთ გახეხილი კომბოსტო, ფორთოხლის ნაჭრები ჩაშუშულ ღუმელში და დადგით დაბალ სითბოზე, სანამ მოხარშდება დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.
კომბოსტო, შემწვარი ფორთოხლით
Comments