კონვერტები ხაჭოთი
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 500 გრ
- საფუარი – 25 გრ
- შაქარი – 1 ჭიქა
- ლიმონი – 1 ც.
- რძე – 180 მლ
- კარაქი – 140 გ
- მარილი – 1 ჩ.კ.
- იხვის კვერცხი – 6 ცალი.
- ხაჭო – 500 გრ
- ვანილის ექსტრაქტი – 1 ჩ.კ.
- ვანილის შაქარი – 10 გ
- სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
- ქიშმიში – 1/2 ჭიქა
- წყალი – 1 ს.კ.
- შაქრის ფხვნილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ბლენდერში აურიეთ დაფქული ფქვილი და საფუარი.
- დაამატეთ შაქარი, რძე, კვერცხის გულები, ლიმონის ცედრა, კარაქი და მარილი.
- აურიეთ ყველაფერი 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღება გლუვი, რბილი და ოდნავ წებოვანი ცომი.
- დაფარეთ პირსახოცით და დატოვეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
- მოამზადეთ შევსება: თასში მოათავსეთ ხაჭო, შაქარი, ვანილის შაქარი, ვანილის ექსტრაქტი, კვერცხის გულები, ლიმონის ცედრა, სახამებელი.
- კარგად აურიეთ და დაამატეთ მდნარი კარაქი და ქიშმიში.
- შედუღებამდე შედგით მაცივარში.
- ცომი მოაყარეთ ფქვილში გადაწურულ სტელაზე, ფქვილით აურიეთ მსუბუქად თასში და გაყავით 2 ნაწილად.
- გააფართოვეთ ცომი 1-2 სმ სისქის ოთხკუთხედში და დაჭერით 10 სმ კვადრატებად.
- თითოეული კვადრატის შუაგულში, მოათავსეთ ერთი კოვზი შევსება და გააკეთეთ კონვერტით. განათავსეთ ფურცლით დაფარულ საცხობზე და გახეხეთ კვერცხით წყალთან ერთად.
- დატოვეთ 30 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას. და განათავსეთ 190 გრადუსით გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომეულის ქვედა ნაწილი ოქრო გახდება.
- შემდეგ ამოიღეთ მზა კონვერტები და გააგრილეთ, დაასხით ზემოდან შაქრის ფხვნილი.
კონვერტები ხაჭოთი
კონვერტები ხაჭოთი
https://www.facebook.com/ixiletcom1
Comments