ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 500 გრ
  • საფუარი – 25 გრ
  • შაქარი – 1 ჭიქა
  • ლიმონი – 1 ც.
  • რძე – 180 მლ
  • კარაქი – 140 გ
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • იხვის კვერცხი – 6 ცალი.
  • ხაჭო – 500 გრ
  • ვანილის ექსტრაქტი – 1 ჩ.კ.
  • ვანილის შაქარი – 10 გ
  • სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
  • ქიშმიში – 1/2 ჭიქა
  • წყალი – 1 ს.კ.
  • შაქრის ფხვნილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ბლენდერში აურიეთ დაფქული ფქვილი და საფუარი.
  2. დაამატეთ შაქარი, რძე, კვერცხის გულები, ლიმონის ცედრა, კარაქი და მარილი.
  3. აურიეთ ყველაფერი 5 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღება გლუვი, რბილი და ოდნავ წებოვანი ცომი.
  4. დაფარეთ პირსახოცით და დატოვეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში.
  5. მოამზადეთ შევსება: თასში მოათავსეთ ხაჭო, შაქარი, ვანილის შაქარი, ვანილის ექსტრაქტი, კვერცხის გულები, ლიმონის ცედრა, სახამებელი.
  6. კარგად აურიეთ და დაამატეთ მდნარი კარაქი და ქიშმიში.
  7. შედუღებამდე შედგით მაცივარში.
  8. ცომი მოაყარეთ ფქვილში გადაწურულ სტელაზე, ფქვილით აურიეთ მსუბუქად თასში და გაყავით 2 ნაწილად.
  9. გააფართოვეთ ცომი 1-2 სმ სისქის ოთხკუთხედში და დაჭერით 10 სმ კვადრატებად.
  10. თითოეული კვადრატის შუაგულში, მოათავსეთ ერთი კოვზი შევსება და გააკეთეთ კონვერტით. განათავსეთ ფურცლით დაფარულ საცხობზე და გახეხეთ კვერცხით წყალთან ერთად.
  11. დატოვეთ 30 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას. და განათავსეთ 190 გრადუსით გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომეულის ქვედა ნაწილი ოქრო გახდება.
  12. შემდეგ ამოიღეთ მზა კონვერტები და გააგრილეთ, დაასხით ზემოდან შაქრის ფხვნილი.

კონვერტები ხაჭოთი

კონვერტები ხაჭოთი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments