კრევეტები გრილზე
ინგრედიენტები:
- კრევეტები – 900 გ
- ქინძი – 1/3 ს.კ.
- ჩილის ფხვნილი – 1/2 ჩ.კ.
- ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.
- ნიორი – 2 კბილი
- მარილი – 1/2 ჩ.კ.
- ლაიმის სიროფი – 1 ს.კ.
- იოგურტი – 4 ს.კ.
- მაიონეზი – 2 ს.კ.
მომზადების წესი:
- აურიეთ ყველა ინგრედიენტი მარინადისთვის.
- დაასხით მარინადი დიდ პარკში და დაამატეთ კრევეტები.
- შეანჯღრიეთ პარკი ისე, რომ კრევეტები კარგად ავურიოთ.
- შედგით მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში ან ღამით.
- გრილის ქვეშ გამოაცხვეთ წიწაკა მაქსიმალურ ტემპერატურაზე 5 წუთის განმავლობაში.
- როდესაც აღმოჩნდება ქერქი, ამოიღეთ და დადეთ ცივი წყლის ქვეშ 15 წამის განმავლობაში. გაშრეთ ქაღალდის პირსახოცით და ჩამოიბანეთ.
- გაჭერით ზემოდან და ამოიღეთ თესლი ბოჭკოებთან ერთად. შემდეგ დაჭერით კუბებად.
- დაფქული წიწაკა დაასხით სხვა ინგრედიენტებს სოუსით ბლენდერით. შემდეგ დაფარეთ და დატოვეთ.
- კრევეტები ჯოხებზე ჩააცვით და მოხარშეთ გრილის ქვეშ დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში.
კრევეტები გრილზე
კრევეტები გრილზე
Comments