ინგრედიენტები:

  • კრევეტები – 900 გ
  • ქინძი – 1/3 ს.კ.
  • ჩილის ფხვნილი – 1/2 ჩ.კ.
  • ზეითუნის ზეთი – 4 ს.კ.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • მარილი – 1/2 ჩ.კ.
  • ლაიმის სიროფი – 1 ს.კ.
  • იოგურტი – 4 ს.კ.
  • მაიონეზი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი მარინადისთვის.
  2. დაასხით მარინადი დიდ პარკში და დაამატეთ კრევეტები.
  3. შეანჯღრიეთ პარკი ისე, რომ კრევეტები კარგად ავურიოთ.
  4. შედგით მაცივარში 15 წუთის განმავლობაში ან ღამით.
  5. გრილის ქვეშ გამოაცხვეთ წიწაკა მაქსიმალურ ტემპერატურაზე 5 წუთის განმავლობაში.
  6. როდესაც აღმოჩნდება ქერქი, ამოიღეთ და დადეთ ცივი წყლის ქვეშ 15 წამის განმავლობაში. გაშრეთ ქაღალდის პირსახოცით და ჩამოიბანეთ.
  7. გაჭერით ზემოდან და ამოიღეთ თესლი ბოჭკოებთან ერთად. შემდეგ დაჭერით კუბებად.
  8. დაფქული წიწაკა დაასხით სხვა ინგრედიენტებს სოუსით ბლენდერით. შემდეგ დაფარეთ და დატოვეთ.
  9. კრევეტები ჯოხებზე ჩააცვით და მოხარშეთ გრილის ქვეშ დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში.

კრევეტები გრილზე

კრევეტები გრილზე

 

Comments