ინგრედიენტები:

  • კვერცხის გულები – 4 ცალი.
  • შაქარი – 100 გ
  • ვანილინი – დანის წვერზე
  • ნაღები – 400 მლ
  • ყავისფერი შაქარი – 4 ს.კ.
  • შაქრის ფხვნილი
  • შოკოლადის ფანტელები
  • პიტნა

მომზადების წესი:

  1. კვერცხის გულები შაქართან გახეხეთ. დაამატეთ ვანილი, აურიეთ.
  2. გააცხელეთ ნაღები ადუღების გარეშე, დაამატეთ გულების და შაქრის მასას, აურიეთ.
  3. ფრთხილად დაასხით ნარევი ფორმებში. მოათავსეთ პანში ან საცხობ კერძში, დაასხით ცხელი წყალი ფორმების დაახლოებით შუა სიმაღლეზე, რითაც შექმნით წყლის აბაზანას.
  4. გააგზავნეთ ღუმელში გაცხელებულ 150 გრადუსზე დაახლოებით 30-40 წუთის განმავლობაში. მზა კრემი ოდნავ უნდა იმოძრაოს.
  5. გაგრილეთ კრემი ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ გააცივეთ მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში.
  6. სუფრამდე დესერტი ამოიღეთ მაცივრიდან, ზემოდან თანაბრად დაასხით 1 ჩ.კ. ყავისფერი შაქარი.
  7. გააკეთეთ კარამელის ქერქი სპეციალური დამწვრობის გამოყენებით ან ღუმელში გრილის ქვეშ.
Comments