კრემ-ბრულე
ინგრედიენტები:
- კვერცხის გულები – 4 ცალი.
- შაქარი – 100 გ
- ვანილინი – დანის წვერზე
- ნაღები – 400 მლ
- ყავისფერი შაქარი – 4 ს.კ.
- შაქრის ფხვნილი
- შოკოლადის ფანტელები
- პიტნა
მომზადების წესი:
- კვერცხის გულები შაქართან გახეხეთ. დაამატეთ ვანილი, აურიეთ.
- გააცხელეთ ნაღები ადუღების გარეშე, დაამატეთ გულების და შაქრის მასას, აურიეთ.
- ფრთხილად დაასხით ნარევი ფორმებში. მოათავსეთ პანში ან საცხობ კერძში, დაასხით ცხელი წყალი ფორმების დაახლოებით შუა სიმაღლეზე, რითაც შექმნით წყლის აბაზანას.
- გააგზავნეთ ღუმელში გაცხელებულ 150 გრადუსზე დაახლოებით 30-40 წუთის განმავლობაში. მზა კრემი ოდნავ უნდა იმოძრაოს.
- გაგრილეთ კრემი ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ გააცივეთ მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში.
- სუფრამდე დესერტი ამოიღეთ მაცივრიდან, ზემოდან თანაბრად დაასხით 1 ჩ.კ. ყავისფერი შაქარი.
- გააკეთეთ კარამელის ქერქი სპეციალური დამწვრობის გამოყენებით ან ღუმელში გრილის ქვეშ.
Comments