ინგრედიენტები:

  • ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
  • ხახვი – 2 ც.
  • სტაფილო – 3 ცალი.
  • ბეგქონდარა – 1 სუფრის კოვზი
  • ქათმის ბულიონი – 1.4 ლ
  • ქათამი – 300 გრ
  • გაყინული მწვანე ბარდა – 200 გრ
  • იოგურტი – 3 ს.კ.
  • ნიორი – 1 კბილი
  • ლიმონის წვენი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოამზადეთ ინგრედიენტები. დაჭერით ხახვი, სტაფილო და ბეგქონდარა.
  2. გაათბეთ ზეთი პანში. დაამატეთ ხახვი, სტაფილო და ბეგქონდარა, შეწვით საშუალო სითბოზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
  3. ჩაასხით ბულიონი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაფარეთ და გააცხელეთ 10 წუთის განმავლობაში.
  4. ქათმის ხორცით წვრილად დაჭერით.
  5. დაამატეთ პანელში, ამოიღეთ შიგთავსის ნახევარი და გახეხეთ ბლენდერით.
  6. განათავსეთ პანში, დაამატეთ მწვანე ბარდა და სანელებლები, შემდეგ კი 5 წუთის განმავლობაში რბილ მდუღარე წყალში ჩადეთ, რომ კარგად გაათბოთ.
  7. შეუთავსეთ იოგურტი, ნიორი და ლიმონის წვენი.

კრემ-სუპი გამომცხვარი ქათმით

კრემ-სუპი გამომცხვარი ქათმით

 

Comments