ინგრედიენტები:

  • წყალი – 2 ლ
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
  • ნიახურის ფესვი – 1 ც.
  • ხახვი – 2 ც.
  • ხორბალი – 1/2 ჭიქა
  • კარტოფილი – 5-6 ცალი.
  • კარაქი – 3 ს.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაფნის ფოთოლი – გემოვნებით
  • მწვანილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ერთი სტაფილო, 1 ოხრახუშის ფესვი, ნიახურის ფესვი და 1 ხახვი, გარეცხეთ და მოხარშეთ 2 ლიტრ წყალში.
  2. შემდეგ აურიეთ ბულიონი და გადაასხით სხვა თასში, მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  3. ჩაასხით დამუშავებული და კარგად გარეცხილი ხორბალი, გახეხილი, გარეცხილი, დაჭრილი კუბებით ან ნაჭრებით კარტოფილი.
  4. ყველაფერი მოხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, განათავსეთ მარილი სამზარეულოს ბოლოს.
  5. დაამატეთ დარჩენილი გაჟღენთილი კარაქში სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი, ხახვი, დაფნის ფოთოლი და გადადეთ ტაფა ღუმელის კიდეზე.

კულეში ხორბლით

კულეში ხორბლით

Comments