ინგრედიენტები:

  • ხორცი – 1 კგ
  • ბროწეული – 1 ც.
  • კვერცხი – 1 ც.
  • ხახვი – 3-4 ცალი.
  • ნიორი – 2-4 კბილი.
  • ქინძი – გემოვნებით
  • რეღანი – გემოვნებით
  • ბროწეულის წვენი – 1 ლ
  • დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
  • დაფქული დარიჩინი – გემოვნებით
  • დაფქული მიხაკი – გემოვნებით
  • ძმარი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ ხორცი და გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
  2. გაწმინდეთ ხახვი და ნიორი.
  3. გაატარეთ ხორცი ერთი ხახვითა და ნიორით ხორცის საფქვავის მეშვეობით.
  4. დაამატეთ კვერცხი და კარგად აურიეთ.
  5. გაანაწილეთ ბროწეული მარცვლეულით და დაამატეთ ნახევარი ფარშში, ფრთხილად აურიეთ. ჩამოაყალიბეთ მოგრძო კოტლეტი და გახეხეთ მცენარეული ზეთით.
  6. დარჩენილი ხახვი დავჭრათ მეოთხედ რგოლებში და ძმარის მარინადში ჩადეთ.
  7. წვრილად დაჭერით მწვანილი, და ბროწეულის წვენში დაამატეთ მარილი, აურიეთ ქინძის მწვანილით – ეს იქნება სოუსი.

კუპატი ბროწეულის თესლით

კუპატი ბროწეულის თესლით

 

Comments