კუპატი ბროწეულის თესლით
ინგრედიენტები:
- ხორცი – 1 კგ
- ბროწეული – 1 ც.
- კვერცხი – 1 ც.
- ხახვი – 3-4 ცალი.
- ნიორი – 2-4 კბილი.
- ქინძი – გემოვნებით
- რეღანი – გემოვნებით
- ბროწეულის წვენი – 1 ლ
- დაფქული შავი პილპილი – გემოვნებით
- დაფქული დარიჩინი – გემოვნებით
- დაფქული მიხაკი – გემოვნებით
- ძმარი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გარეცხეთ ხორცი და გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
- გაწმინდეთ ხახვი და ნიორი.
- გაატარეთ ხორცი ერთი ხახვითა და ნიორით ხორცის საფქვავის მეშვეობით.
- დაამატეთ კვერცხი და კარგად აურიეთ.
- გაანაწილეთ ბროწეული მარცვლეულით და დაამატეთ ნახევარი ფარშში, ფრთხილად აურიეთ. ჩამოაყალიბეთ მოგრძო კოტლეტი და გახეხეთ მცენარეული ზეთით.
- დარჩენილი ხახვი დავჭრათ მეოთხედ რგოლებში და ძმარის მარინადში ჩადეთ.
- წვრილად დაჭერით მწვანილი, და ბროწეულის წვენში დაამატეთ მარილი, აურიეთ ქინძის მწვანილით – ეს იქნება სოუსი.
კუპატი ბროწეულის თესლით
კუპატი ბროწეულის თესლით
Comments