ინგრედიენტები:

  • ხორბლის მარცვლები – 1 ჭიქა
  • ყაყაჩო – 1/2 ჭიქა
  • ნიგოზი – 1 ჭიქა
  • ქიშმიში – 1/2 ჭიქა
  • მშრალი გარგარი – 1/4 ჭიქა
  • თაფლი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ჩამოიბანეთ ხორბლის მარცვლეული ღამით ცივ წყალში.
  2. გადაასხით სითხე, დაასხით მარცვლები პანში და დაამატეთ 2 ჭიქა წყალი.
  3. მოხარშეთ პატარა ცეცხლზე.
  4. საათნახევრის შემდეგ, მარცვლეული მზად იქნება. ის სითბოდან უნდა მოიხსნას და გაცივდეს.
  5. დაასხით ყაყაჩოს მდუღარე წყალი, გაგრილდეს, გაწურეთ წყალი და გახეხეთ.
  6. დაასხით ქიშმიშს და გარგარს მდუღარე წყალი და ცოტა გააჩერეთ. გადაასხით წყალი.
  7. გარგარი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, დაჭერით თხილი.
  8. დადნეთ თაფლი წყლის აბაზანაზე.

კუტია

კუტია

 

Comments