კუტია
ინგრედიენტები:
- ხორბლის მარცვლები – 1 ჭიქა
- ყაყაჩო – 1/2 ჭიქა
- ნიგოზი – 1 ჭიქა
- ქიშმიში – 1/2 ჭიქა
- მშრალი გარგარი – 1/4 ჭიქა
- თაფლი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ჩამოიბანეთ ხორბლის მარცვლეული ღამით ცივ წყალში.
- გადაასხით სითხე, დაასხით მარცვლები პანში და დაამატეთ 2 ჭიქა წყალი.
- მოხარშეთ პატარა ცეცხლზე.
- საათნახევრის შემდეგ, მარცვლეული მზად იქნება. ის სითბოდან უნდა მოიხსნას და გაცივდეს.
- დაასხით ყაყაჩოს მდუღარე წყალი, გაგრილდეს, გაწურეთ წყალი და გახეხეთ.
- დაასხით ქიშმიშს და გარგარს მდუღარე წყალი და ცოტა გააჩერეთ. გადაასხით წყალი.
- გარგარი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, დაჭერით თხილი.
- დადნეთ თაფლი წყლის აბაზანაზე.
კუტია
კუტია
Comments