ინგრედიენტები:

  • ლაიმი ან ლიმონი – 5 ცალი.
  • კვერცხი – 6 ცალი.
  • შაქარი – 350 გ
  • ნაღები 25–35% – 450 გ
  • პიტნის მოჭიქული ფოთლები – 5 ცალი.
  • ჟელატინი – 5 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. შეურიეთ ლაიმის ან ლიმნის წვენი, ცედრა, კვერცხის გული და შაქარი.
  2. წყლის აბანოზე სცემეთ ნარევი, სანამ არ გასქელდება.
  3. ჩადეთ 5 ჩ.კ. ჟელატინი ცივ წყალში შეშუპებამდე.
  4. ზედმეტი წყალი მოაშორეთ.
  5. დაამატეთ 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი, დაითხოვეთ ჟელატინი პატარა სითბოზე.
  6. გაცივდეს ცოტა, აურიეთ მას მუსიანი ნაზავი, სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.
  7. სცემეთ 300 გრ ნაღები სანამ ძალიან სქელი მასა არ გამოვა, დაამატეთ მუსი.
  8. სცემეთ კვერცხის თეთრი და სწრაფად დაამატეთ მათ მუსში.
  9. დაასხით ნარევი ჩამოსხმის ფორმაში და გააცივეთ გრილ ადგილას.
  10. განათავსეთ კერძზე, გაათბეთ ფორმა ცხელ წყალში.

ლაიმის მუსი

ლაიმის მუსი

 

Comments