ლაიმის მუსი
ინგრედიენტები:
- ლაიმი ან ლიმონი – 5 ცალი.
- კვერცხი – 6 ცალი.
- შაქარი – 350 გ
- ნაღები 25–35% – 450 გ
- პიტნის მოჭიქული ფოთლები – 5 ცალი.
- ჟელატინი – 5 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ლაიმის ან ლიმნის წვენი, ცედრა, კვერცხის გული და შაქარი.
- წყლის აბანოზე სცემეთ ნარევი, სანამ არ გასქელდება.
- ჩადეთ 5 ჩ.კ. ჟელატინი ცივ წყალში შეშუპებამდე.
- ზედმეტი წყალი მოაშორეთ.
- დაამატეთ 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი, დაითხოვეთ ჟელატინი პატარა სითბოზე.
- გაცივდეს ცოტა, აურიეთ მას მუსიანი ნაზავი, სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.
- სცემეთ 300 გრ ნაღები სანამ ძალიან სქელი მასა არ გამოვა, დაამატეთ მუსი.
- სცემეთ კვერცხის თეთრი და სწრაფად დაამატეთ მათ მუსში.
- დაასხით ნარევი ჩამოსხმის ფორმაში და გააცივეთ გრილ ადგილას.
- განათავსეთ კერძზე, გაათბეთ ფორმა ცხელ წყალში.
ლაიმის მუსი
ლაიმის მუსი
Comments