ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • კურკუმა – 1/3 ჩ.კ.
  • მრგვალი მარცვლეული ბრინჯი – 150 გრ
  • ბულიონი – 1.5 ლ
  • მარილი – გემოვნებით
  • ქინძი – მსახურებისთვის

მომზადების წესი:

  1. ხახვი და ნიორი წვრილად დაჭერით.
  2. საშუალო ზომის სითბოზე ტაფაში, გააცხელეთ 1 ს.კ. მცენარეული ზეთი.
  3. მოაყარეთ ხახვი ნიორით და შეწვით, აურიეთ, 3-4 წუთი.
  4. დაამატეთ კურკუმა და შეწვით კიდევ 1 წუთი.
  5. დაამატეთ ბრინჯი და ოსპი, აურიეთ.
  6. ჩაასხით ბულიონი.
  7. მოიხარშეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ მარცვლეული მზად არ იქნება, დაახლოებით 20-30 წუთი (ამ პროცესში დააგემოვნეთ).
  8. გამორთეთ ღუმელი, დაამატეთ გახეხილი ლიმნის ცედრა და ლიმონის წვენი გემოვნებით.

 

ლიმნის წვნიანი

ლიმნის წვნიანი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments