ნაღების და ლიქიორის მაფინი
ინგრედიენტები:
- კარაქი – 150 გ
- ყველი – 150 გ
- შაქარი – 150 გ
- ვანილის შაქარი – 8 გ
- კვერცხი – 3 ცალი.
- ნაღების ლიქიორი – 50 მლ
- გამაფხვიერებელი – 10 გრ
- ფქვილი – 250 გ
- ქიშმიში – 100 გ
- შაქრის ფხვნილი გაფორმებისთვის
მომზადების წესი:
- შეურიეთ ყველი მიქსერით საშუალო სიჩქარზე რბილი კარაქით.
- იქ დაამატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი.
- დაამატეთ სამი კვერცხი, ნაღები ლიქიორი, გამაფხვიერებელი და ფქვილი.
- დაარტყეთ ხელით ეს ნარევი და დაასხით ქიშმიში. მსუბუქად გაზეთეთ ფორმები და გახეხეთ ფქვილით.
- შეავსეთ მოცულობის ნახევარი.
- აცხვეთ 180 ° C ტემპერატურაზე 35-40 წუთის განმავლობაში.
Comments