ინგრედიენტები:

  • ლობიო (ყავისფერი ან შინდისფერი) – 500 გრ
  • თეთრი კომბოსტო – 200-300 გ
  • ტომატის პასტა – 2-3 ს.კ.
  • ფქვილი – 200-300 გ (+ გასხვლისთვის)
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაჭრილი მწვანილი – 1 თაიგული.
  • სანელებლები (ასაფეტიდა, კურკუმა, წიწაკა, ქინძი, კუმინი)
  • კაკალი – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. ლობიო გაჟღენთეთ ღამით წყალში.
  2. გადაასხით და შეავსეთ ახლით. ადუღეთ სანამ მოხარშდება და გაგრილეთ.
  3. გახეხეთ კომბოსტო ღრიალზე. ლობიო გახეხეთ ბლენდერში, დაამატეთ კომბოსტო და სხვა ინგრედიენტები.
  4. კარგად აურიეთ, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.
  5. მასისგან ჩამოაყალიბეთ კოტლეტი, აურიეთ ფქვილში და შეწვით ცხელ ზეთში ორივე მხრიდან, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

ლობიოს კოტლეტი

ლობიოს კოტლეტი

 

Comments