ინგრედიენტები:

  • ნიგოზი – 170 გრამი
  • თეთრი ლობიო – 400 გრამი
  • ქინძი – 1 თაიგული
  • ხმელი სუნელი – 0,5 ჩაის კოვზი
  • ხახვი – 1 ცალი
  • ნივრის კბილი – 1 ცალი
  • ბროწეულის თესლი დეკორაციისთვის

მომზადების წესი:

  1. სანიაღვრე გადაასხით დაკონსერვებული ლობიოდან და გახეხეთ.
  2. დეჭერით და აურიეთ ხახვი, ნიორი და მწვანილი.
  3. ბლენდერში გაატარეთ თხილი.
  4. ღრმა თასში მოათავსეთ თხილი, ლობიო, ხახვის, ნიორის და მწვანილის ნაზავი, დაამატეთ ცოტა მარილი და ხმელი სუნელი. აურიეთ ნარევი ერთგვაროვან მასამდე.
  5. ხელებით შექმენით პატარა ბურთები, დაამშვენეთ ბროწეულის თესლით. დადგით თეფშზე და გააცივეთ მაცივარში.

ლობიოს ფხალი

ლობიოს ფხალი

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments