ინგრედიენტები:

  • ლორი – 2 ჩიქა
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ნიახური – 3 ღერო
  • ნიორი – 3 კბილი
  • ოხრახუში – 1 ც.
  • დაკონსერვებული ლობიო – 3 ქილა
  • ბოსტნეულის ბულიონი – 8 ს.კ.
  • ძირა – 1 ჩ.კ.
  • ბეგქონდარა – 1 ჩ.კ.
  • ოხრახუში – 1/4 ჩიქა

მომზადების წესი:

  1. დაჭერით ლორი და ბოსტნეული, მოაყარეთ ოხრახუში და დატოვეთ.
  2. ზეითუნის ზეთი გაათბეთ პანში და მოაყარეთ ხახვი, ნიახური და სტაფილო, სანამ არ დარბილდება, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
  3. დაამატეთ ნიორი, ლორი, ოხრახუში, დაფნის ფოთლები და დაასხით ბულიონი ან წყალი.
  4. მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო საშუალოზე. დატოვეთ ადუღებამდე ნახევარი საათის განმავლობაში.
  5. დაამატეთ ლობიო, ცაცხვი, ბეგქონდარა, მარილი და პილპილი.
  6. გააგრძელეთ მოხარშვა კიდევ ნახევარი საათის განმავლობაში.
  7. ამოიღეთ დაფნის ფოთლები და ოხრახუში.
Comments