ლობიო თხილით და პიტნით
ინგრედიენტები:
- ლობიო – 500 გრ
- ხახვი – 3 თავი
- ღვინის ძმარი – ¼ ჭიქა
- მცენარეული ზეთი – ¼ ჭიქა
- ნიგოზი – 65 გ
- მშრალი პიტნა – 1 სუფრის კოვზი
- ქონდარი – 2 ღერო
- მშრალი რეღანი – 1.5 სუფრის კოვზი
- დარიჩინი – ½ ჩაის კოვზი
- ხმელი სუნელი – ½ ჩაის კოვზი
- ნიორი – 4 კბილი
- წითელი წიწაკა – 1 ჩაის კოვზი
მომზადების წესი:
- ლობიო გაჟღენთეთ ცივ წყალში 6-24 საათის განმავლობაში, ხოლო წყალი 2-ჯერ შეცვალეთ.
- ჩამოიბანეთ, შეავსეთ იგი ცივი წყლით და მოხარშეთ ზომიერ სითბოზე სახურავის ქვეშ, სანამ არ გახდება მოხარშული.
- წვრილად დაჭერით თხილი ნიორით, წითელი წიწაკა და მარილი. განზავეთ მათ ღვინის ძმარში (მოხარშეთ ძმარი 2-3 წუთის განმავლობაში რეღანით).
- მოხარშული ლობიო, არ დაუშვით მისი გაცივება, თასში ჩაასხით დაჭრილი ხახვი, მარილი და შეწვით 3-4 წუთის განმავლობაში.
- ლობიო და ხახვი გადაიტანეთ ემალირებულ ან ფაიფურის კერძებში, შეურიეთ თხილის მასას.
სურვილისამებრ, ზედა შეიძლება მორთული იყოს მწვანილით.
ლობიო თხილით და პიტნით
ლობიო თხილით და პიტნით
Comments