ინგრედიენტები:

  • ლობიო – 500 გრ
  • ხახვი – 3 თავი
  • ღვინის ძმარი – ¼ ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი – ¼ ჭიქა
  • ნიგოზი – 65 გ
  • მშრალი პიტნა – 1 სუფრის კოვზი
  • ქონდარი – 2 ღერო
  • მშრალი რეღანი – 1.5 სუფრის კოვზი
  • დარიჩინი – ½ ჩაის კოვზი
  • ხმელი სუნელი – ½ ჩაის კოვზი
  • ნიორი – 4 კბილი
  • წითელი წიწაკა – 1 ჩაის კოვზი

მომზადების წესი:

  1. ლობიო გაჟღენთეთ ცივ წყალში 6-24 საათის განმავლობაში, ხოლო წყალი 2-ჯერ შეცვალეთ.
  2. ჩამოიბანეთ, შეავსეთ იგი ცივი წყლით და მოხარშეთ ზომიერ სითბოზე სახურავის ქვეშ, სანამ არ გახდება მოხარშული.
  3. წვრილად დაჭერით თხილი ნიორით, წითელი წიწაკა და მარილი. განზავეთ მათ ღვინის ძმარში (მოხარშეთ ძმარი 2-3 წუთის განმავლობაში რეღანით).
  4. მოხარშული ლობიო, არ დაუშვით მისი გაცივება, თასში ჩაასხით დაჭრილი ხახვი, მარილი და შეწვით 3-4 წუთის განმავლობაში.
  5. ლობიო და ხახვი გადაიტანეთ ემალირებულ ან ფაიფურის კერძებში, შეურიეთ თხილის მასას.

სურვილისამებრ, ზედა შეიძლება მორთული იყოს მწვანილით.

 

ლობიო თხილით და პიტნით

ლობიო თხილით და პიტნით

 

Comments