მაწვნის წვნიანი
ინგრედიენტები:
- იოგურტი – 3 ჭიქა
- ხახვი – 4-5 ცალი.
- მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
- მარილი
- კვერცხი – 2 ცალი.
- ქინძი – გემოვნებით
- ოხრახუში – გემოვნებით
- კამა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- თასში აურიეთ მაწონი და წყალი. კარგად აურიეთ რომ ამოიღოთ სიმსივნე. გარეცხილი ხახვი დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთთან ერთად პანში.
- პანელში დაამატეთ მაწონისა და წყლის ნაზავი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და 5-10 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე მოხარშეთ. დაამატეთ მარილი გემოვნებით და ღუმელიდან ამოიღეთ. ოდნავ გაცივდეს.
- კვერცხები ჩანგლით დაამარცხეთ და თანდათანობით დაამატეთ ცხელი წვნიანი, აურიეთ.
- კარგად გარეცხეთ მწვანილი და ამოიღეთ ფუძე. წვრილად დაჭერით ფოთლები; დაამატეთ ისინი წვნიანში. აურიეთ.
მაწვნის წვნიანი
მაწვნის წვნიანი
Comments