ინგრედიენტები:

  • იოგურტი – 3 ჭიქა
  • ხახვი – 4-5 ცალი.
  • მცენარეული ზეთი – 2 ს.კ.
  • მარილი
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • ქინძი – გემოვნებით
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • კამა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. თასში აურიეთ მაწონი და წყალი. კარგად აურიეთ რომ ამოიღოთ სიმსივნე. გარეცხილი ხახვი დაჭერით და შეწვით მცენარეულ ზეთთან ერთად პანში.
  2. პანელში დაამატეთ მაწონისა და წყლის ნაზავი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და 5-10 წუთის განმავლობაში დაბალ სითბოზე მოხარშეთ. დაამატეთ მარილი გემოვნებით და ღუმელიდან ამოიღეთ. ოდნავ გაცივდეს.
  3. კვერცხები ჩანგლით დაამარცხეთ და თანდათანობით დაამატეთ ცხელი წვნიანი, აურიეთ.
  4. კარგად გარეცხეთ მწვანილი და ამოიღეთ ფუძე. წვრილად დაჭერით ფოთლები; დაამატეთ ისინი წვნიანში. აურიეთ.

მაწვნის წვნიანი

მაწვნის წვნიანი

 

Comments