ინგრედიენტები:

  • წყალი – 1 ჭიქა
  • მდოგვი – 3 სტადიის.
  • მცენარეული ზეთი – 1 სტადიის.
  • ხორბლის ფქვილი – 2 ჭიქა
  • ჭვავის ფქვილი – 1 ჭიქა
  • შვრიის ფანტელები – 1 სტადიის.
  • შაქარი – 2 სტადიის.
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • საფუარი – 2 ჩ.ჭ.

მომზადების წესი:

  1. პურის მანქანის ბოლოში გაწურეთ საფუარი.
  2. ზემოდან მოაყარეთ ფქვილი.
  3. დაამატეთ სხვა ინგრედიენტები.
  4. ბოლოს დაასხით წყალი.
  5. გამოცხობა ”ძირითადი საცხობის” რეჟიმში, პურის ზომა საშუალოა (700 გ), ქერქი საშუალო.

 

მდოგვის პური

https://ojaxi.ge/  

https://www.facebook.com/ixiletcom1

Comments