ინგრედიენტები:

  • კვერცხის თეთრი – 2 ცალი.
  • შაქარი – 1/2 ჭიქა
  • ლიმონის წვენი – 1/2 ჩ/კ
  • ნუში – 1 სუფრის კოვზი
  • კარაქი – 100 გ
  • თეთრი მდნარი შოკოლადი – 50 გრ
  • ნაღები – 100 გ
  • შაქრის ფხვნილი – 2 ს.კ.
  • კენკრა (ჟოლო, მარწყვი) – 100 გ

მომზადების წესი:

  1. გააცივეთ კვერცხის თეთრი და სცემეთ მანამ, სანამ არ მიიღებს შაქრის სტაბილურ ქაფს, დაამატეთ იგი სამჯერ.
  2. შაქრის ბოლო ნაწილი შეიყვანეთ მზა სტაბილურ მასაში თხილით, წვენით და აურიეთ.
  3. გადაიტანეთ ნაღები საკონდიტრო ტომარაში ვიწრო საქშენით და გაწურეთ პერგამენტზე დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, ჯერ წრეები 3-4 სმ დიამეტრით, შემდეგ კი თითოეულ წრეზე ზოლებით გასწვრივ გასასვლელი ზოლები, რათა გააკეთოთ კალათები.
  4. გამოაცხვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში 120 ° C ტემპერატურაზე, შემდეგ გამორთეთ ღუმელი, ოდნავ გახსენით იგი და გაამშრალეთ მერინგები რომ მთლიანად გაცივდეს.
  5. კრემისთვის, სცემეთ კარაქი შაქრის ფხვნილით, დაასხით შოკოლადი, არ შეაჩეროთ ცემა.
  6. როდესაც მასა გახდება ნაზი და აყვავებული, აურიეთ დაფქული კენკრა და ნაღები.
  7. გააცივეთ.

მერენგები კრემით

მერენგები კრემით

 

Comments