მერენგები კრემით
ინგრედიენტები:
- კვერცხის თეთრი – 2 ცალი.
- შაქარი – 1/2 ჭიქა
- ლიმონის წვენი – 1/2 ჩ/კ
- ნუში – 1 სუფრის კოვზი
- კარაქი – 100 გ
- თეთრი მდნარი შოკოლადი – 50 გრ
- ნაღები – 100 გ
- შაქრის ფხვნილი – 2 ს.კ.
- კენკრა (ჟოლო, მარწყვი) – 100 გ
მომზადების წესი:
- გააცივეთ კვერცხის თეთრი და სცემეთ მანამ, სანამ არ მიიღებს შაქრის სტაბილურ ქაფს, დაამატეთ იგი სამჯერ.
- შაქრის ბოლო ნაწილი შეიყვანეთ მზა სტაბილურ მასაში თხილით, წვენით და აურიეთ.
- გადაიტანეთ ნაღები საკონდიტრო ტომარაში ვიწრო საქშენით და გაწურეთ პერგამენტზე დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, ჯერ წრეები 3-4 სმ დიამეტრით, შემდეგ კი თითოეულ წრეზე ზოლებით გასწვრივ გასასვლელი ზოლები, რათა გააკეთოთ კალათები.
- გამოაცხვეთ 20-30 წუთის განმავლობაში 120 ° C ტემპერატურაზე, შემდეგ გამორთეთ ღუმელი, ოდნავ გახსენით იგი და გაამშრალეთ მერინგები რომ მთლიანად გაცივდეს.
- კრემისთვის, სცემეთ კარაქი შაქრის ფხვნილით, დაასხით შოკოლადი, არ შეაჩეროთ ცემა.
- როდესაც მასა გახდება ნაზი და აყვავებული, აურიეთ დაფქული კენკრა და ნაღები.
- გააცივეთ.
მერენგები კრემით
მერენგები კრემით
Comments