ინგრედიენტები:

  • ისპანახი – 250 გრ
  • ფუნთუშა (სტელი) – 2 ცალი.
  • რძე – 1.5 ჭიქა
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 1 კბილი
  • კვერცხი – 2 ცალი.
  • საფანელი – 2 ს.კ.
  • ნიგოზი (დაფწული) – 1/4 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გაჭერით ფუნთუშის ქერქები, გაჭერით კუბებად და გაჟღენთეთ რძეში.
  2. ხახვი და ნიორი, დაჭრილი კუბიკებად, ზეთში შეწვით.
  3. ისპანახი დაჭერით ზოლებით და შეწვით.
  4. ფუნთუშები კვერცხის გულებს, ისპანახს, ხახვს, ნიორს აურიეთ, დაამატეთ ნიგოზი, მარილი, პილპილი და აურიეთ.
  5. შეიყვანეთ ნაცემი კვერცხის თეთრები.
  6. მიღებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ ფორმაში და გადაწურული საფანელით.
  7. აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 150 გრადუსზე.

მობრაწულა ისპანახით

მობრაწულა ისპანახით

 

Comments