მობრაწულა ისპანახით
ინგრედიენტები:
- ისპანახი – 250 გრ
- ფუნთუშა (სტელი) – 2 ცალი.
- რძე – 1.5 ჭიქა
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 1 კბილი
- კვერცხი – 2 ცალი.
- საფანელი – 2 ს.კ.
- ნიგოზი (დაფწული) – 1/4 ჩ.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გაჭერით ფუნთუშის ქერქები, გაჭერით კუბებად და გაჟღენთეთ რძეში.
- ხახვი და ნიორი, დაჭრილი კუბიკებად, ზეთში შეწვით.
- ისპანახი დაჭერით ზოლებით და შეწვით.
- ფუნთუშები კვერცხის გულებს, ისპანახს, ხახვს, ნიორს აურიეთ, დაამატეთ ნიგოზი, მარილი, პილპილი და აურიეთ.
- შეიყვანეთ ნაცემი კვერცხის თეთრები.
- მიღებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ ფორმაში და გადაწურული საფანელით.
- აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 150 გრადუსზე.
მობრაწულა ისპანახით
მობრაწულა ისპანახით
Comments