ინგრედიენტები:

  • მარცვლეულის ფქვილი – 1.5 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
  • მარილი – 0,5 ჩ/კ
  • დაფქული ნიგოზი – 1 ჭიქა
  • დაჭრილი მოცვი – 0,5 ჭიქა
  • შაქარი – 1 ჭიქა + 1 ს.კ.
  • არა ტკბილი ვაშლის პიურე – 0,5 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი – 1/4 ჭიქა
  • გახეხილი ფორთოხლის ცედრა – 1 ს.კ.
  • ფორთოხლის წვენი – 3 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი, კარგად სცემეთ.
  2. შემდეგ დაამატეთ თხილი და მოცვი და კვლავ სცემეთ.
  3. ერთგვაროვან მასაში სცემეთ ერთი ჭიქა შაქარი, ვაშლის პიურე, მცენარეული ზეთი, ფორთოხლის ცედრა და წვენი.
  4. მშრალ ნაზავში გააკეთეთ ხვრელი და დაასხით სველი ნაზავი მასში. კარგად აურიეთ, დააფარეთ პლასტიკური შეფუთვით და გააცივეთ 30 წუთის განმავლობაში.
  5. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
  6. საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტი.
  7. განათავსეთ 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა თასში ან ფირფიტაში, რომელსაც აქვს ქვედა ფსკერი. გააკეთეთ ცომისგან ოთხი სანტიმეტრის ბურთულები და გააფართეთ შაქრით. განათავსეთ ისინი 5 სმ დაშორებით საცხობ ფირფიტაზე.
  8. აცხვეთ ნამცხვარი დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი გახდება.

მოცვის და ფორთოხლის ორცხობილა

მოცვის და ფორთოხლის ორცხობილა

 

Comments