მოცვის და ფორთოხლის ორცხობილა
ინგრედიენტები:
- მარცვლეულის ფქვილი – 1.5 ჭიქა
- გამაფხვიერებელი – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 0,5 ჩ/კ
- დაფქული ნიგოზი – 1 ჭიქა
- დაჭრილი მოცვი – 0,5 ჭიქა
- შაქარი – 1 ჭიქა + 1 ს.კ.
- არა ტკბილი ვაშლის პიურე – 0,5 ჭიქა
- მცენარეული ზეთი – 1/4 ჭიქა
- გახეხილი ფორთოხლის ცედრა – 1 ს.კ.
- ფორთოხლის წვენი – 3 ს.კ.
მომზადების წესი:
- ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი, კარგად სცემეთ.
- შემდეგ დაამატეთ თხილი და მოცვი და კვლავ სცემეთ.
- ერთგვაროვან მასაში სცემეთ ერთი ჭიქა შაქარი, ვაშლის პიურე, მცენარეული ზეთი, ფორთოხლის ცედრა და წვენი.
- მშრალ ნაზავში გააკეთეთ ხვრელი და დაასხით სველი ნაზავი მასში. კარგად აურიეთ, დააფარეთ პლასტიკური შეფუთვით და გააცივეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
- საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტი.
- განათავსეთ 3 სუფრის კოვზი შაქარი პატარა თასში ან ფირფიტაში, რომელსაც აქვს ქვედა ფსკერი. გააკეთეთ ცომისგან ოთხი სანტიმეტრის ბურთულები და გააფართეთ შაქრით. განათავსეთ ისინი 5 სმ დაშორებით საცხობ ფირფიტაზე.
- აცხვეთ ნამცხვარი დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი გახდება.
მოცვის და ფორთოხლის ორცხობილა
მოცვის და ფორთოხლის ორცხობილა
Comments