ინგრედიენტები:

  • 2 ყლორტი სუფთა ბეგქონდარა და მაიორანი
  • ნიორი – 3 კბილი
  • შაქარი – 150 გ
  • მარილი
  • ხახვი – 1 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი – 100 მლ
  • ხმელი პომიდორი ზეთში – 200 გ
  • კარტოფილი – 1 კგ

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180ºС.
  2. გახეხეთ კარტოფილი ფუნჯით გაშვებული წყლის ქვეშ.
  3. გაჭერით თითოეული კარტოფილი ნახევრად სიგრძით, მოაყარეთ დაჭრილი მხარე გახეხილ საცხობ ფირფიტაზე.
  4. დაასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი. გამოაცხვეთ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.
  5. გახეხეთ ხახვი და ნიორი, დაჭერით ხახვი კუბებად, ნიორი რგოლებად.
  6. ტაფაში 3 ს.კ. ზეთი გააცხელეთ, შეწვით ხახვი და ნიორი სანამ გამჭვირვალე გახდება.
  7. დავამატოთ გამომცხვარი კარტოფილი და ყველს კიდევ 8 წუთის განმავლობაში შევურიოთ.
  8. ამოიღეთ პომიდორი ზეთიდან, მშრალი, დაჭრილი ზოლებად.
  9. მწვანილი გახეხეთ, ცოტა გადადეთ. კარტოფილში დაამატეთ პომიდორი და მწვანილი, მსუბუქად შემწვარი.
  10. სიროფის მომზადებისთვის, დაასხით შაქარი 5 ს.კ. წყალი და მოხარშეთ სანამ შაქარი სრულად არ დაიშლება და სანამ სიროფი არ მიიღებს ოქროსფერ ფერს.
  11. მზა სიროფი დაასხით ტაფაში კარტოფილით, დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მოჭიქული კარტოფილი

მოჭიქული კარტოფილი

 

Comments