მოჭიქული კარტოფილი
ინგრედიენტები:
- 2 ყლორტი სუფთა ბეგქონდარა და მაიორანი
- ნიორი – 3 კბილი
- შაქარი – 150 გ
- მარილი
- ხახვი – 1 ცალი
- ზეითუნის ზეთი – 100 მლ
- ხმელი პომიდორი ზეთში – 200 გ
- კარტოფილი – 1 კგ
მომზადების წესი:
- გააცხელეთ ღუმელი 180ºС.
- გახეხეთ კარტოფილი ფუნჯით გაშვებული წყლის ქვეშ.
- გაჭერით თითოეული კარტოფილი ნახევრად სიგრძით, მოაყარეთ დაჭრილი მხარე გახეხილ საცხობ ფირფიტაზე.
- დაასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი. გამოაცხვეთ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.
- გახეხეთ ხახვი და ნიორი, დაჭერით ხახვი კუბებად, ნიორი რგოლებად.
- ტაფაში 3 ს.კ. ზეთი გააცხელეთ, შეწვით ხახვი და ნიორი სანამ გამჭვირვალე გახდება.
- დავამატოთ გამომცხვარი კარტოფილი და ყველს კიდევ 8 წუთის განმავლობაში შევურიოთ.
- ამოიღეთ პომიდორი ზეთიდან, მშრალი, დაჭრილი ზოლებად.
- მწვანილი გახეხეთ, ცოტა გადადეთ. კარტოფილში დაამატეთ პომიდორი და მწვანილი, მსუბუქად შემწვარი.
- სიროფის მომზადებისთვის, დაასხით შაქარი 5 ს.კ. წყალი და მოხარშეთ სანამ შაქარი სრულად არ დაიშლება და სანამ სიროფი არ მიიღებს ოქროსფერ ფერს.
- მზა სიროფი დაასხით ტაფაში კარტოფილით, დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
მოჭიქული კარტოფილი
მოჭიქული კარტოფილი
Comments