მოხარშული ლობიო მარინადში
ინგრედიენტები:
- ლობიო – 2 ჭიქა
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
- ნიახურის ფესვი – 1 ც.
- ხახვი – 1 ც.
- ტომატის პიურე – 1 ს.კ.
- მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
- შაქარი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- დაფნის ფოთოლი – გემოვნებით
- კამა – გემოვნებით
- ოხრახუში – გემოვნებით
- ნიორი – 2 კბილი
მომზადების წესი:
- შეარჩიეთ ლობიო, კარგად გარეცხეთ თბილ წყალში, შეავსეთ წყლით შეშუპებისთვის 5-7 საათის განმავლობაში.
- შემდეგ დაასხით წყალი ჭურჭელში, ჩამოიბანეთ ლობიო, გადაიტანეთ პანში, შეავსეთ წყლით, რომელშიც ის შეშუპებულია და მოხარშეთ.
- გამზადებული ლობიო გადაყარეთ საცერში, დაამატეთ მარილი, გააცივეთ, გადაიტანეთ კერძზე, შეავსეთ მარინადით და განზავებული ლობიოს ბულიონით, დაასხით წვრილად დაჭრილი კამა და ოხრახუში.
- მარინადის რეცეპტი: გაწმინდეთ სტაფილო, ოხრახუში, ნიახური და ხახვი, ჩამოიბანეთ ცივი წყლით, დაჭერით ზოლებად, ნაჭრებად და მოაყარეთ მცენარეულ ზეთში დაფქულ პომიდორში.
- ნახშრის ბოლოს დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფნის ფოთოლი, ტომატის პიურე, სანელებლები, წვრილად დაჭრილი კამა და ოხრახუში, გახეხილი ნიორი გემოვნებით, აურიეთ, მიიტანეთ ადუღებამდე და გააცივეთ.
Comments