ინგრედიენტები:

  • ლობიო – 2 ჭიქა
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
  • ნიახურის ფესვი – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ტომატის პიურე – 1 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი – 4 ს.კ.
  • შაქარი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • დაფნის ფოთოლი – გემოვნებით
  • კამა – გემოვნებით
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • ნიორი – 2 კბილი

მომზადების წესი:

  1. შეარჩიეთ ლობიო, კარგად გარეცხეთ თბილ წყალში, შეავსეთ წყლით შეშუპებისთვის 5-7 საათის განმავლობაში.
  2. შემდეგ დაასხით წყალი ჭურჭელში, ჩამოიბანეთ ლობიო, გადაიტანეთ პანში, შეავსეთ წყლით, რომელშიც ის შეშუპებულია და მოხარშეთ.
  3. გამზადებული ლობიო გადაყარეთ საცერში, დაამატეთ მარილი, გააცივეთ, გადაიტანეთ კერძზე, შეავსეთ მარინადით და განზავებული ლობიოს ბულიონით, დაასხით წვრილად დაჭრილი კამა და ოხრახუში.
  4. მარინადის რეცეპტი: გაწმინდეთ სტაფილო, ოხრახუში, ნიახური და ხახვი, ჩამოიბანეთ ცივი წყლით, დაჭერით ზოლებად, ნაჭრებად და მოაყარეთ მცენარეულ ზეთში დაფქულ პომიდორში.
  5. ნახშრის ბოლოს დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფნის ფოთოლი, ტომატის პიურე, სანელებლები, წვრილად დაჭრილი კამა და ოხრახუში, გახეხილი ნიორი გემოვნებით, აურიეთ, მიიტანეთ ადუღებამდე და გააცივეთ.
Comments