ინგრედიენტები:

  • ფქვილი – 230 გ
  • მარგარინი – 1 ს.კ.
  • კვერცხი – 7 ცალი.
  • მარილი – 1/5 ჩაის კოვზი
  • შაქარი – 1/6 ჩაის კოვზი
  • ზეთი საცხობი ფირფიტისთვის
  • სქელი არაჟანი – 200 გრ
  • შაქრის ფხვნილი კრემისა და ტოპინგისთვის – 1/2 ჭიქა + 2 ს.კ.
  • ვანილის შაქარი – 1/2 პაკეტი
  • შემწვარი გახეხილი კაკალი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. ადუღეთ ჭიქა წყალი მარილით, შაქრით, მარგარინით, დაამატეთ ფქვილი და აურიეთ, 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
  2. გაგრილეთ.
  3. სცემეთ მიქსერით, თანდათანობით დაამატეთ კვერცხები.
  4. ცომი საკონდიტრო ტომრიდან მოათავსეთ მრგვალი ან ხახუნის ნამცხვრების სახით, ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
  5. აცხვეთ 180 ° C ტემპერატურაზე, სანამ არ გახდება ღია ყავისფერი.
  6. გაგრილეთ.
  7. კრემისთვის, სცემეთ არაჟანი, სანამ არ გახდება სტაბილური ქაფი, შეურიეთ შაქრის ფხვნილს, ვანილის შაქარს, კაკალს.
  8. გააკეთეთ ხვრელები მხარებზე და მათი მეშვეობით შეავსეთ სიცარიელე მომზადებული კრემით.
Comments