მოხარშული ნამხვარი
ინგრედიენტები:
- ფქვილი – 230 გ
- მარგარინი – 1 ს.კ.
- კვერცხი – 7 ცალი.
- მარილი – 1/5 ჩაის კოვზი
- შაქარი – 1/6 ჩაის კოვზი
- ზეთი საცხობი ფირფიტისთვის
- სქელი არაჟანი – 200 გრ
- შაქრის ფხვნილი კრემისა და ტოპინგისთვის – 1/2 ჭიქა + 2 ს.კ.
- ვანილის შაქარი – 1/2 პაკეტი
- შემწვარი გახეხილი კაკალი – 2 ს.კ.
მომზადების წესი:
- ადუღეთ ჭიქა წყალი მარილით, შაქრით, მარგარინით, დაამატეთ ფქვილი და აურიეთ, 5-7 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.
- გაგრილეთ.
- სცემეთ მიქსერით, თანდათანობით დაამატეთ კვერცხები.
- ცომი საკონდიტრო ტომრიდან მოათავსეთ მრგვალი ან ხახუნის ნამცხვრების სახით, ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე.
- აცხვეთ 180 ° C ტემპერატურაზე, სანამ არ გახდება ღია ყავისფერი.
- გაგრილეთ.
- კრემისთვის, სცემეთ არაჟანი, სანამ არ გახდება სტაბილური ქაფი, შეურიეთ შაქრის ფხვნილს, ვანილის შაქარს, კაკალს.
- გააკეთეთ ხვრელები მხარებზე და მათი მეშვეობით შეავსეთ სიცარიელე მომზადებული კრემით.
Comments