ინგრედიენტები:

  • 2 მსხალი
  • შაფრანი 3 გრ
  • რძე 300 მლ
  • 4 კარდამონის ტოტი
  • 3 კვერცხის გული
  • შაქარი 50 გრ
  • პიტნა 20 გრ
  • შაქრის ფხვნილი 150 გრ

მომზადების წესი:

  1. გააცალეთ მსხალი, გაჭერით მათ ნახევარში და ამოიღეთ ბირთვი.
  2. მდუღარე წყალში დაამატეთ 150 გრ შაქარი ფხვნილი და შაფრანის პინჩი.
  3. მოხარშეთ მსხალი 25 წუთის განმავლობაში.
  4. მოხარშული კრემისთვის: დაასხით 300 მლ რძე ტაფაში, დაამატეთ 4 დაჭრილი კარდამონის ტოტი.
  5. მიიყვანეთ ადუღებამდე დაბალ სითბოზე და გაწურეთ.
  6. რძეში დაამატეთ 3 კვერცხის გული და 50 გრ შაქარი, დააბრუნეთ ცეცხლზე. მუდმივად აურიეთ.
  7. დაამატეთ 20 გრ პიტნა.
  8. გაწურეთ მსხალი და დაჭერით.
  9. დაფარეთ შაქრის ფხვნილით.

მსხალი, მოხარშული შაფრანით

 

Comments