მსხალი, მოხარშული შაფრანით
ინგრედიენტები:
- 2 მსხალი
- შაფრანი 3 გრ
- რძე 300 მლ
- 4 კარდამონის ტოტი
- 3 კვერცხის გული
- შაქარი 50 გრ
- პიტნა 20 გრ
- შაქრის ფხვნილი 150 გრ
მომზადების წესი:
- გააცალეთ მსხალი, გაჭერით მათ ნახევარში და ამოიღეთ ბირთვი.
- მდუღარე წყალში დაამატეთ 150 გრ შაქარი ფხვნილი და შაფრანის პინჩი.
- მოხარშეთ მსხალი 25 წუთის განმავლობაში.
- მოხარშული კრემისთვის: დაასხით 300 მლ რძე ტაფაში, დაამატეთ 4 დაჭრილი კარდამონის ტოტი.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე დაბალ სითბოზე და გაწურეთ.
- რძეში დაამატეთ 3 კვერცხის გული და 50 გრ შაქარი, დააბრუნეთ ცეცხლზე. მუდმივად აურიეთ.
- დაამატეთ 20 გრ პიტნა.
- გაწურეთ მსხალი და დაჭერით.
- დაფარეთ შაქრის ფხვნილით.
მსხალი, მოხარშული შაფრანით
Comments