ინგრედიენტები:

  • მსხალი – 6 ცალი.
  • ლიმონი – 2 ც.
  • წყალი – 1 ჭიქა
  • ვაშლის სიდრი – 3 ჭიქა
  • დარიჩინის ჩხირები – 1 ც.
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცალეთ მსხალი (დატოვეთ კუდი), გამოიყენეთ სპეციალური დონის გასუფთავება, აიღეთ მსხლის ფსკერი, რომ მიიღოთ ბრტყელი ფსკერი, და მსხალი შეიძლება „დადგეს“.
  2. მოათავსეთ გახეხილი მსხალი წყალში მჟავე ლიმნის წვენით.
  3. ამოიღეთ კერძი ლიმნისგან და გააცალეთ.
  4. ჩაასხით ჭიქა წყალი თასში, დაამატეთ შავი წიწაკა, ლიმონის ცედრა, დაჭრილი დარიჩინის ჯოხი და 3 ჭიქა ვაშლის სიდრი.
  5. მოათავსეთ მსხალი მარინადში, ნახევრად ჩაასვით.
  6. დაფარეთ ქვაბი არა სახურავით, არამედ საცხობი ქაღალდით (გაჭერით წრე ფირფიტის დიამეტრის ზომით) და გააცხელეთ 20 წუთის განმავლობაში საშუალო სიცხეზე.
  7. ამოიღეთ მსხალი, გადაიტანეთ ფირფიტაზე. ადუღეთ დარჩენილი სოუსი კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.

მსხალი სიდრში

მსხალი სიდრში

 

Comments