მსხალი სიდრში
ინგრედიენტები:
- მსხალი – 6 ცალი.
- ლიმონი – 2 ც.
- წყალი – 1 ჭიქა
- ვაშლის სიდრი – 3 ჭიქა
- დარიჩინის ჩხირები – 1 ც.
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გააცალეთ მსხალი (დატოვეთ კუდი), გამოიყენეთ სპეციალური დონის გასუფთავება, აიღეთ მსხლის ფსკერი, რომ მიიღოთ ბრტყელი ფსკერი, და მსხალი შეიძლება „დადგეს“.
- მოათავსეთ გახეხილი მსხალი წყალში მჟავე ლიმნის წვენით.
- ამოიღეთ კერძი ლიმნისგან და გააცალეთ.
- ჩაასხით ჭიქა წყალი თასში, დაამატეთ შავი წიწაკა, ლიმონის ცედრა, დაჭრილი დარიჩინის ჯოხი და 3 ჭიქა ვაშლის სიდრი.
- მოათავსეთ მსხალი მარინადში, ნახევრად ჩაასვით.
- დაფარეთ ქვაბი არა სახურავით, არამედ საცხობი ქაღალდით (გაჭერით წრე ფირფიტის დიამეტრის ზომით) და გააცხელეთ 20 წუთის განმავლობაში საშუალო სიცხეზე.
- ამოიღეთ მსხალი, გადაიტანეთ ფირფიტაზე. ადუღეთ დარჩენილი სოუსი კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.
მსხალი სიდრში
მსხალი სიდრში
Comments