ინგრედიენტები:

  • საფუარი- 1 ცალი
  • ფქვილი – 2 ს.კ.
  • მსხალი – 3-4 ცალი.
  • თაფლი – 2 ს.კ.
  • ბროწეულის წვენი – 1/4 ჭიქა
  • ნაყინი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე.
  2. ცომი გააბრტყელეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე 0,5 სმ სისქემდე.
  3. გაჭერით 4 თანაბარ ნაწილად.
  4. ცომის ცალი გადაიტანეთ დაფარულ პერგამენტის საცხობ ფურცელზე.
  5. დატოვეთ 1 სმ თავისუფალი ადგილი, მოაყარეთ დაჭრილი მსხალი ცომის თითოეულ ნაჭერში.
  6. ჩამოაყალიბეთ თითების მხარეები.
  7. პატარა თასში აურიეთ თაფლი და წყალი, მსხლის ნაჭერი გაანაწილეთ.
  8. მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

მსხლის ნამცხვარი საკონდიტრო ფაფუკისგან

მსხლის ნამცხვარი საკონდიტრო ფაფუკისგან

 

Comments