მსხლის სიროპი ჯინჯერით და ვანილით
ინგრედიენტები:
- შამპანური – 2 ს.კ.
- შაქარი – 1 ს.კ.
- ვანილი – 1/2 ტოტი
- მსხალი – 3 ცალი.
- ლიმონის წვენი – 1-3 ს.კ.
მომზადების წესი:
- შეუთავსეთ შამპანური, შაქარი, დაშაქრული ჯინჯერი და ვანილი ფართო თასში.
- მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო სიცხეზე.
- ამავდროულად, გააცალეთ და აურიეთ მსხალი, დაჭრილი სასურველი ზომის ნაჭრებად.
- როდესაც სიროფი დაიწყებს გასქელებას, დაუმატეთ მსხალი და გააგრძელეთ მომზადება სანამ მსხალი მზად არ იქნება.
- დანა ადვილად უნდა შედიოდეს მზა მსხალში.
- გამორთეთ სითბო და გაგრილეთ. შემდეგ ამოიღეთ მსხალი კოვზით.
- ხილი ჩასვით მინის ქილაში ან სხვა კონტეინერში, რომელშიც გინდათ.
- ამოიღეთ ვანილის ტოტი სიროპიდან, ჩამოაცალეთ თესლი და დაამატეთ სიროპში.
- გაათბეთ სიროპი და ადუღეთ სანამ არ გახდება სქელი.
- დაამატეთ ლიმონის წვენი გემოვნებით.
მსხლის სიროპი ჯინჯერით და ვანილით
მსხლის სიროპი ჯინჯერით და ვანილით
Comments