ინგრედიენტები:

  • შამპანური – 2 ს.კ.
  • შაქარი – 1 ს.კ.
  • ვანილი – 1/2 ტოტი
  • მსხალი – 3 ცალი.
  • ლიმონის წვენი – 1-3 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. შეუთავსეთ შამპანური, შაქარი, დაშაქრული ჯინჯერი და ვანილი ფართო თასში.
  2. მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო სიცხეზე.
  3. ამავდროულად, გააცალეთ და აურიეთ მსხალი, დაჭრილი სასურველი ზომის ნაჭრებად.
  4. როდესაც სიროფი დაიწყებს გასქელებას, დაუმატეთ მსხალი და გააგრძელეთ მომზადება სანამ მსხალი მზად არ იქნება.
  5. დანა ადვილად უნდა შედიოდეს მზა მსხალში.
  6. გამორთეთ სითბო და გაგრილეთ. შემდეგ ამოიღეთ მსხალი კოვზით.
  7. ხილი ჩასვით მინის ქილაში ან სხვა კონტეინერში, რომელშიც გინდათ.
  8. ამოიღეთ ვანილის ტოტი სიროპიდან, ჩამოაცალეთ თესლი და დაამატეთ სიროპში.
  9. გაათბეთ სიროპი და ადუღეთ სანამ არ გახდება სქელი.
  10. დაამატეთ ლიმონის წვენი გემოვნებით.

მსხლის სიროპი ჯინჯერით და ვანილით

მსხლის სიროპი ჯინჯერით და ვანილით

 

Comments