ინგრედიენტები:

  • ხბოს ნეკნები – 1 კგ
  • ნიახურის ფესვი – 1/2 ც.
  • ხახვი – 2 ც.
  • კაპერსი – 50 გ + 2 ჩ.კ.
  • ნიორი – 1 თავი
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ანჩოუსები – 20 გ
  • ლიმნის ცედრა – 1 ც.
  • მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
  • კარაქი – 2 ჩ.კ.
  • თეთრი ღვინო – 200 მლ
  • მაიონეზი – 200 გ
  • მასკარპონე – 250 გ
  • მოხარშული კარტოფილი – 4 ცალი.
  • გახეხილი ხახვი-შალოტი – 1 ჩ.კ.
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • ღვინის ძმარი – 1 ს.კ.
  • დაკონსერვებული თინუსი – 200 გ
  • მდოგვი ”დიჟონი” – 2 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • წიწაკა – გემოვნებით
  • ბეგქონდარა – გემოვნებით
  • როზმარინი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ ხბოს ხორცი. ხახვი, სტაფილო, ნიახური დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, ყველაფერი დადეთ საცხობ ფირფიტაზე.
  2. დაამატეთ კაფერსი (50 გრ), გახეხილი ნიორი, ანჩოუსები (20 გრ), თინუსი, ლიმონის ცედრა გემოვნებით და აურიეთ ყველაფერი.
  3. ხორცი შეზილეთ მდოგვით, მარილით, წიწაკით.
  4. ხორცი გავწუროთ ყველა მხრიდან მცენარეულ ზეთში.
  5. ხორცი საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ბოსტნეულით, დაამატეთ 4 ჩ / კ. ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ ბეგქონდარა და როზმარინი და განათავსეთ ღუმელში გაცხელებულ 180° გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ ღუმელიდან, გაგრილეთ.
  6. სოუსის მოსამზადებლად, ღუმელში მოათავსეთ საცხობი ფურცელი ბოსტნეულით, დაამატეთ კარაქი და თეთრი ღვინო.
  7. შემწვარი ბოსტნეული მოათავსეთ თასში და აურიეთ. დაამატეთ მაიონეზი და შეწვით. დაამატეთ მასკარპონე, კვლავ აურიეთ.
  8. სალათი გააკეთეთ. დაჭერით მოხარშული კარტოფილი თასში. დაამატეთ 2 ჩ.კ. წვრილად დაჭრილი კაფერსი, ანჩოუსი, ხახვი და ოხრახუში.
  9. დაამატეთ მარილი, წიწაკა გემოვნებით. დაამატეთ ძმარი. ყველაფერი აურიეთ.
  10. მზა ხბო დაჭერით ნაჭრებად.~

მწარე ხბო თინუსით და კარტოფილის სალათით

მწარე ხბო თინუსით და კარტოფილის სალათით

 

Comments