მწარე ხბო თინუსით და კარტოფილის სალათით
ინგრედიენტები:
- ხბოს ნეკნები – 1 კგ
- ნიახურის ფესვი – 1/2 ც.
- ხახვი – 2 ც.
- კაპერსი – 50 გ + 2 ჩ.კ.
- ნიორი – 1 თავი
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ანჩოუსები – 20 გ
- ლიმნის ცედრა – 1 ც.
- მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- კარაქი – 2 ჩ.კ.
- თეთრი ღვინო – 200 მლ
- მაიონეზი – 200 გ
- მასკარპონე – 250 გ
- მოხარშული კარტოფილი – 4 ცალი.
- გახეხილი ხახვი-შალოტი – 1 ჩ.კ.
- ოხრახუში – გემოვნებით
- ღვინის ძმარი – 1 ს.კ.
- დაკონსერვებული თინუსი – 200 გ
- მდოგვი ”დიჟონი” – 2 ჩ.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- წიწაკა – გემოვნებით
- ბეგქონდარა – გემოვნებით
- როზმარინი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მოხარშეთ ხბოს ხორცი. ხახვი, სტაფილო, ნიახური დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, ყველაფერი დადეთ საცხობ ფირფიტაზე.
- დაამატეთ კაფერსი (50 გრ), გახეხილი ნიორი, ანჩოუსები (20 გრ), თინუსი, ლიმონის ცედრა გემოვნებით და აურიეთ ყველაფერი.
- ხორცი შეზილეთ მდოგვით, მარილით, წიწაკით.
- ხორცი გავწუროთ ყველა მხრიდან მცენარეულ ზეთში.
- ხორცი საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ბოსტნეულით, დაამატეთ 4 ჩ / კ. ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ ბეგქონდარა და როზმარინი და განათავსეთ ღუმელში გაცხელებულ 180° გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში. ამოიღეთ ღუმელიდან, გაგრილეთ.
- სოუსის მოსამზადებლად, ღუმელში მოათავსეთ საცხობი ფურცელი ბოსტნეულით, დაამატეთ კარაქი და თეთრი ღვინო.
- შემწვარი ბოსტნეული მოათავსეთ თასში და აურიეთ. დაამატეთ მაიონეზი და შეწვით. დაამატეთ მასკარპონე, კვლავ აურიეთ.
- სალათი გააკეთეთ. დაჭერით მოხარშული კარტოფილი თასში. დაამატეთ 2 ჩ.კ. წვრილად დაჭრილი კაფერსი, ანჩოუსი, ხახვი და ოხრახუში.
- დაამატეთ მარილი, წიწაკა გემოვნებით. დაამატეთ ძმარი. ყველაფერი აურიეთ.
- მზა ხბო დაჭერით ნაჭრებად.~
მწარე ხბო თინუსით და კარტოფილის სალათით
მწარე ხბო თინუსით და კარტოფილის სალათით
Comments