მწვადი ტაფაში
ინგრედიენტები:
- ღორი – 200 გრ
- ხახვი – 1/2 ც.
- ოხრახუში – თაიგული
- ნიორი – 2 კბილი
- ტკბილი პაპრიკა – 1.5 ჩ.კ.
- ზირა – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- შავი პილპილი – გემოვნებით
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ამ კერძის მოსამზადებლად, ჯერ ხორცის მომზადება უნდა.
- რაც შეიძლება თანაბრად დავჭრათ კუბურებში დაახლოებით 2.5-3 სმ.
- მოამზადეთ მარინადი. ამისათვის აურიეთ ხახვი, დაჭრილი ნახევარ რგოლებში, ოხრახუში, ტკბილი პაპრიკა, ზირა, შავი პილპილი, მარილი, ზეითუნის ზეთი, გახეხეთ კანიანი ნივრის 2 კბილი.
- შეურიეთ ხორცი მარინადთან.
- დატოვეთ მინიმუმ 3-4 საათის განმავლობაში. უკეთესია მთელი დღე.
- დააბრტყელეთ 3-4 პატარა ნაჭერი პატარა ხის თხილამურებზე.
- შეწვით მშრალ ტაფაში (თუ დაამატეთ ბევრი ზეთი მარინადში) ან დაამატეთ ცოტა ზეთი.
მწვადი ტაფაში
მწვადი ტაფაში
Comments