ინგრედიენტები:

  • ღორი – 200 გრ
  • ხახვი – 1/2 ც.
  • ოხრახუში – თაიგული
  • ნიორი – 2 კბილი
  • ტკბილი პაპრიკა – 1.5 ჩ.კ.
  • ზირა – გემოვნებით
  • მარილი – გემოვნებით
  • შავი პილპილი – გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ამ კერძის მოსამზადებლად, ჯერ ხორცის მომზადება უნდა.
  2. რაც შეიძლება თანაბრად დავჭრათ კუბურებში დაახლოებით 2.5-3 სმ.
  3. მოამზადეთ მარინადი. ამისათვის აურიეთ ხახვი, დაჭრილი ნახევარ რგოლებში, ოხრახუში, ტკბილი პაპრიკა, ზირა, შავი პილპილი, მარილი, ზეითუნის ზეთი, გახეხეთ კანიანი ნივრის 2 კბილი.
  4. შეურიეთ ხორცი მარინადთან.
  5. დატოვეთ მინიმუმ 3-4 საათის განმავლობაში. უკეთესია მთელი დღე.
  6. დააბრტყელეთ 3-4 პატარა ნაჭერი პატარა ხის თხილამურებზე.
  7. შეწვით მშრალ ტაფაში (თუ დაამატეთ ბევრი ზეთი მარინადში) ან დაამატეთ ცოტა ზეთი.

მწვადი ტაფაში

მწვადი ტაფაში

 

Comments