ინგრედიენტები:

  • მწვანე ლობიო – 250 გრ
  • წყალი – 4 ჭიქა
  • მარილი – 1 ჩ.კ.
  • სეზამი – 4 ს.კ.
  • შაქარი – 2 ს.კ.

მომზადების წესი:

  1. დაასხით მდუღარე წყალი ღრმა ტაფაში, დაამატეთ მარილი, მოათავსეთ ლობიოს ღეროები და მოხარშეთ მაღალ სითბოზე, სანამ არ მოხარშდება.
  2. ჩამოიბანეთ ლობიო ცივი წყლის ნაკადის ქვეშ, რათა აღდგეს ფერი; გაამშრალეთ და დაჭერით.
  3. შეწვით სეზამის თესლი საშუალო სიცხეზე, შეანჯღრიეთ ნაღმტყორცნებიდან ან გახეხეთ ყავის საფქვავში, აურიეთ გრანულირებული შაქრით და მარილით.
  4. მოათავსეთ მომზადებული ლობიო კერძზე და დაასხით სუნელი.

მწვანე ლობიო სეზამის

მწვანე ლობიო სეზამის

Comments