ინგრედიენტები:

  • პომიდორი მწვანე – 4 კგ
  • მარილი – 6 ს.კ.
  • ნიახური – 3 თაიგული
  • ნიორი – 7-8 კბილი
  • სტაფილო – 1 ც.
  • ოხრახუში – 3 თაიგული
  • ცხარე წიწაკა – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • წყალი – 3 ლ

მომზადების წესი:

  1. გაწმინდეთ სტაფილო და გახეხეთ ღრიალზე.
  2. გახეხეთ ხახვი და დაჭერით რგოლებში.
  3. ჩამოიბანეთ წიწაკა და დაჭერით რგოლებში.
  4. ნიორი წვრილად დაჭერით წინასწარ გაწმინდეთ.
  5. ნიახური და ოხრახუში კარგად უნდა გაირეცხოთ ცივი წყლით, შემდეგ კარგად გაშრეს და, ბოლოს, წვრილად დაჭერით.
  6. გარეცხეთ პომიდორი ცივი წყლით.
  7. მწვანე პომიდვრის კონსერვაციის თავისებურება ის არის, რომ ამ პროცესში მათში ფარში უნდა ჩადოთ. აქედან გამომდინარე, თითოეულში ჩვენ ვაკეთებთ მცირე ზომის ჭრილობას, რომელშიც შევსებას ჩავდებთ.
  8. შეურიეთ ერთმანეთს: სტაფილო, ხახვი, წიწაკა, ნიორი, ოხრახუში და ნიახური. აურიეთ და მოაყარეთ მარილი.
  9. შეავსეთ პომიდორი შევსებით.
  10. სტერილიზაცია გააკეთეთ ქილებში, რომელშიც შეინახება პომიდორი.
  11. მჭიდროდ მოათავსეთ პომიდორი ქილაში.
  12. მარინადის მომზადების მიზნით, მოაყარეთ მარილიანი წყალი და დაასხით ქილებში. დაუყოვნებლად გადახურეთ სახურავები და გადააკეთეთ ქილა.
  13. პირველი ორი დღის განმავლობაში პომიდორს ვათავსებთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ გადადეთ გრილ ადგილას.

მწვანე პომიდორი ქართულად

მწვანე პომიდორი ქართულად

 

Comments