მწვანე წვნიანი ჯინჯერით
ინგრედიენტები:
- ხახვი – 1 ც.
- ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
- ზღვის მარილი – 1.5 ჩ.კ.
- კარტოფილი – 1 ც.
- პრასი – 1 ც. (140 გ)
- ისპანახი – 1 თაიგული
- ჯანჯაფილი – 3 ს.კ.
- ქათმის ბულიონი – 500 მლ
- ლიმონის წვენი – 3 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- ხახვი დაჭერით და ზეითუნის ზეთში დაბალ სითბოზე მოხარშეთ და მარილის მცირე რაოდენობა დაამატეთ, აურიეთ ოქროსფერამდე, დაახლოებით 1,5 საათის განმავლობაში.
- ამავდროულად, გახეხეთ და მოაყარეთ კარტოფილი, მოათავსეთ დიდ ქვაბში, დაამატეთ ლიტრი წყალი და ჩაის კოვზი მარილი.
- საფუძვლიანად გააცხელეთ ხახვი, ისპანახი და მანგოლდი, დაამატეთ პანში, დაჭრილ ჯინჯერთან ერთად.
- მიიყვანეთ წყალი ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ 30 წუთის განმავლობაში ან სანამ ბოსტნეული არ გახდება რბილი.
- დაამატეთ კარამელიზებული ხახვი. როდესაც ბოსტნეული რბილია, დაამატეთ ქათმის ბულიონი. თუ გსურთ სუპის პიურე, ბლენდერში გააცხელეთ, ან დატოვეთ ისე, როგორც არის.
- დაამატეთ 2 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და პილპილი.
მწვანე წვნიანი ჯინჯერით
მწვანე წვნიანი ჯინჯერით
Comments