ინგრედიენტები:

  • ხახვი – 1 ც.
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
  • ზღვის მარილი – 1.5 ჩ.კ.
  • კარტოფილი – 1 ც.
  • პრასი – 1 ც. (140 გ)
  • ისპანახი – 1 თაიგული
  • ჯანჯაფილი – 3 ს.კ.
  • ქათმის ბულიონი – 500 მლ
  • ლიმონის წვენი – 3 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. ხახვი დაჭერით და ზეითუნის ზეთში დაბალ სითბოზე მოხარშეთ და მარილის მცირე რაოდენობა დაამატეთ, აურიეთ ოქროსფერამდე, დაახლოებით 1,5 საათის განმავლობაში.
  2. ამავდროულად, გახეხეთ და მოაყარეთ კარტოფილი, მოათავსეთ დიდ ქვაბში, დაამატეთ ლიტრი წყალი და ჩაის კოვზი მარილი.
  3. საფუძვლიანად გააცხელეთ ხახვი, ისპანახი და მანგოლდი, დაამატეთ პანში, დაჭრილ ჯინჯერთან ერთად.
  4. მიიყვანეთ წყალი ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ 30 წუთის განმავლობაში ან სანამ ბოსტნეული არ გახდება რბილი.
  5. დაამატეთ კარამელიზებული ხახვი. როდესაც ბოსტნეული რბილია, დაამატეთ ქათმის ბულიონი. თუ გსურთ სუპის პიურე, ბლენდერში გააცხელეთ, ან დატოვეთ ისე, როგორც არის.
  6. დაამატეთ 2 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და პილპილი.

მწვანე წვნიანი ჯინჯერით

მწვანე წვნიანი ჯინჯერით

 

Comments