ინგრედიენტები:

  • სიმინდის ფქვილი – 2 ჭიქა
  • რძე – 1/2 ჭიქა
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • სულგუნი – სურვილისამებრ
  • შაქარი – 1/2 ჩ.კ.
  • მარილი – გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის

მომზადების წესი:

  1. წვრილად დაჭერით დარბილებული კარაქი ან გახეხეთ ღრიალზე.
  2. დაასხით ფქვილი თასში.
  3. რძე განზავდეს იმავე რაოდენობის მდუღარე წყალში.
  4. წყალთან ერთად რძის ტემპერატურა უნდა იყოს მინიმუმ 40 ° C, წინააღმდეგ შემთხვევაში, მჭადი მჭიდრო და მკვრივი იქნება.
  5. ჩაასხით ფქვილში, დაამატეთ დარბილებული კარაქი, შაქარი და მარილის პინჩი.
  6. დააბლენდერეთ ცომი.
  7. მას შემდეგ, რაც ის თქვენს ხელებს იჭერს, ხელები მორწყეთ წყლით და ჩამოაყალიბეთ პატარა ნამცხვრები, როგორც ფრეიტერები.
  8. შეგიძლიათ მარტივად გააფართოვოთ ბურთები და გაათანაბროთ ისინი პანელში.
  9. გაათბეთ მცენარეული ზეთი პანში სქელი ფსკერით და კედლებით და გახეხეთ მჭადი საშუალო სიცხეზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და მოხარშული.
  10. მოათავსეთ ნამცხვრები ქაღალდის პირსახოცებზე, რომლებიც შთანთქავენ ზედმეტ ზეთს.
  11. შეგიძლიათ გააკეთოთ მჭადი ყველით, რისთვისაც, ნამცხვრების შექმნისას, შუაგულში ნაჭრები ჩადეთ.

მჭადი

 

Comments