მჭადი
ინგრედიენტები:
- სიმინდის ფქვილი – 2 ჭიქა
- რძე – 1/2 ჭიქა
- კარაქი – 2 ს.კ.
- სულგუნი – სურვილისამებრ
- შაქარი – 1/2 ჩ.კ.
- მარილი – გემოვნებით
- მცენარეული ზეთი – შემწვისთვის
მომზადების წესი:
- წვრილად დაჭერით დარბილებული კარაქი ან გახეხეთ ღრიალზე.
- დაასხით ფქვილი თასში.
- რძე განზავდეს იმავე რაოდენობის მდუღარე წყალში.
- წყალთან ერთად რძის ტემპერატურა უნდა იყოს მინიმუმ 40 ° C, წინააღმდეგ შემთხვევაში, მჭადი მჭიდრო და მკვრივი იქნება.
- ჩაასხით ფქვილში, დაამატეთ დარბილებული კარაქი, შაქარი და მარილის პინჩი.
- დააბლენდერეთ ცომი.
- მას შემდეგ, რაც ის თქვენს ხელებს იჭერს, ხელები მორწყეთ წყლით და ჩამოაყალიბეთ პატარა ნამცხვრები, როგორც ფრეიტერები.
- შეგიძლიათ მარტივად გააფართოვოთ ბურთები და გაათანაბროთ ისინი პანელში.
- გაათბეთ მცენარეული ზეთი პანში სქელი ფსკერით და კედლებით და გახეხეთ მჭადი საშუალო სიცხეზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და მოხარშული.
- მოათავსეთ ნამცხვრები ქაღალდის პირსახოცებზე, რომლებიც შთანთქავენ ზედმეტ ზეთს.
- შეგიძლიათ გააკეთოთ მჭადი ყველით, რისთვისაც, ნამცხვრების შექმნისას, შუაგულში ნაჭრები ჩადეთ.
მჭადი
Comments