ინგრედიენტები:

  • რიკოტა – 250 გ
  • ნაღები (33-35%) – 50 მლ
  • შაქარი – 100 გ
  • მარწყვი – 300 გ
  • კენკრა (ჟოლო, მაყვალი, გარეული მარწყვი) – დეკორაციისთვის
  • კივი – 1-2 ცალი.
  • პიტნა – 5 გ

მომზადების წესი:

  1. მარწყვი დავჭრათ კუბებად და თასის ძირში დადეთ.
  2. გაწურეთ ნაღები შაქრით.
  3. დაამატეთ რიკოტა, აურიეთ.
  4. ამ ნარევის პატარა ფენა დადეთ მარწყვზე.
  5. შემდეგ ჩაყარეთ კივის ფენა, გახეხილი და დაჭრილი თხელი ნაჭრებად.
  6. დაჭერით რამდენიმე მარწყვი თხელ ნაჭრებად და ჩაყარეთ თასი პერიმეტრის გასწვრივ (მისი კედლების გასწვრივ).
  7. ზემოდან მოათავსეთ კრემისებური ნარევი და გარუჯეთ კენკრით (ჟოლო, მაყვალი, გარეული მარწყვი) ან ხილით. დაამატეთ ცოტა დაჭრილი პიტნა.

ნაღების და კენკრის დესერტი რიკოტით

ნაღების და კენკრის დესერტი რიკოტით

 

Comments