ნაღების და კენკრის დესერტი რიკოტით
ინგრედიენტები:
- რიკოტა – 250 გ
- ნაღები (33-35%) – 50 მლ
- შაქარი – 100 გ
- მარწყვი – 300 გ
- კენკრა (ჟოლო, მაყვალი, გარეული მარწყვი) – დეკორაციისთვის
- კივი – 1-2 ცალი.
- პიტნა – 5 გ
მომზადების წესი:
- მარწყვი დავჭრათ კუბებად და თასის ძირში დადეთ.
- გაწურეთ ნაღები შაქრით.
- დაამატეთ რიკოტა, აურიეთ.
- ამ ნარევის პატარა ფენა დადეთ მარწყვზე.
- შემდეგ ჩაყარეთ კივის ფენა, გახეხილი და დაჭრილი თხელი ნაჭრებად.
- დაჭერით რამდენიმე მარწყვი თხელ ნაჭრებად და ჩაყარეთ თასი პერიმეტრის გასწვრივ (მისი კედლების გასწვრივ).
- ზემოდან მოათავსეთ კრემისებური ნარევი და გარუჯეთ კენკრით (ჟოლო, მაყვალი, გარეული მარწყვი) ან ხილით. დაამატეთ ცოტა დაჭრილი პიტნა.
ნაღების და კენკრის დესერტი რიკოტით
ნაღების და კენკრის დესერტი რიკოტით
Comments