ინგრედიენტები:

  • თევზის წვნიანის ნაკრები – 1 ც.
  • წყალი – 2 ლ
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • წიწაკის ბარდა – 5 ცალი.
  • ორაგულის ფილე – 300 გრ
  • პრასი – 1 ც.
  • კარტოფილი – 2-3 ცალი.
  • სტაფილო – 1 ც.
  • კარაქი – 2 ს.კ.
  • ნაღები – 200 მლ
  • მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
  • კამა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. მოათავსეთ მომზადებული წვნიანის კომპლექტი (თავი, კუდი, კანი, ფარფლები, ქედი), ჩაყარეთ თასში და შეავსეთ წყლით.
  2. დაამატეთ დაფნის ფოთლები, წიწაკის ფოთლები და მოხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში.
  3. ამის შემდეგ, გაფილტრეთ ბულიონი, და ამოიღეთ თევზიდან ძვლები.
  4. გაწურულ ბულიონში, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩაყარეთ დაჭრილი კარტოფილი.
  5. ხახვი და სტაფილო წვრილად დაჭერით, გახეხილ ტაფაში დაამატეთ კარაქი, შემდეგ კი დაამატეთ წვნიანი.
  6. მოათავსეთ თევზის ნაჭრები, ამოღებული ძვლებიდან და თევზის ნედლეული ფილე, დაჭრილი მსხვილ კუბებად, წვნიანთან ერთად თასში.
  7. მოამზადეთ კიდევ 3-5 წუთი. ამის შემდეგ დაასხით ნაღები, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ამოიღეთ სითბოდან.

ნაღების წვნიანი ორაგულით

ნაღების წვნიანი ორაგულით

 

Comments