ინგრედიენტები:

  • ნუტი – 300 გ
  • დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიახური – 1 ღერო
  • მარილი
  • ნიორი – 1 კბილი
  • ზეითუნის ზეთი – 1/4 ს.კ.
  • ღვინის ძმარი – 1.5 ს.კ.
  • კამა – 1/2 ს.კ.
  • წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. გაწურეთ წყალი ნუტიდან და დააწყვეთ პანში, დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დაჭრილი სტაფილო და ნიახური, ხახვი.
  2. დაასხით 5 სმ ცივი წყალი, მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და დატოვეთ დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  3. ნუტი უნდა გახდეს რბილი, მაგრამ ამავე დროს შეინარჩუნოს ფორმა.
  4. ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი, სტაფილო, ხახვი და ნიახური.
  5. გაწურეთ და ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ. გაგრილდეს.
  6. გოგრის თესლი თეფშზე მოათავსეთ და მიკროტალღაში 2 წუთი დატოვეთ.
  7. აურიეთ და მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი.
  8. გააგრძელეთ მომზადება 30 წამის ინტერვალებით, სანამ არ გახდება შემწვება.
  9. დიდ თასში აურიეთ ნუტი, სტაფილო, გოგრის თესლი, ნიორი, ზეითუნის ზეთი, ძმარი და კამა და შეურიეთ.
  10. დაამატეთ მარილი და წიწაკა.
Comments