ნუტის სალათი სტაფილოთ და მწვანილით
ინგრედიენტები:
- ნუტი – 300 გ
- დაფნის ფოთოლი – 1 ც.
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ხახვი – 1 ც.
- ნიახური – 1 ღერო
- მარილი
- ნიორი – 1 კბილი
- ზეითუნის ზეთი – 1/4 ს.კ.
- ღვინის ძმარი – 1.5 ს.კ.
- კამა – 1/2 ს.კ.
- წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გაწურეთ წყალი ნუტიდან და დააწყვეთ პანში, დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, დაჭრილი სტაფილო და ნიახური, ხახვი.
- დაასხით 5 სმ ცივი წყალი, მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, შეამცირეთ სითბო და დატოვეთ დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
- ნუტი უნდა გახდეს რბილი, მაგრამ ამავე დროს შეინარჩუნოს ფორმა.
- ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი, სტაფილო, ხახვი და ნიახური.
- გაწურეთ და ჩამოიბანეთ ცივი წყლის ქვეშ. გაგრილდეს.
- გოგრის თესლი თეფშზე მოათავსეთ და მიკროტალღაში 2 წუთი დატოვეთ.
- აურიეთ და მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი.
- გააგრძელეთ მომზადება 30 წამის ინტერვალებით, სანამ არ გახდება შემწვება.
- დიდ თასში აურიეთ ნუტი, სტაფილო, გოგრის თესლი, ნიორი, ზეითუნის ზეთი, ძმარი და კამა და შეურიეთ.
- დაამატეთ მარილი და წიწაკა.
Comments