ინგრედიენტები:

  • ორაგული – 700 გ
  • კრევეტები – 10 ცალი.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ნიორი – 2 კბილი
  • სტაფილო – 1 ც.
  • წყალი – 2 ლ
  • დაკონსერვებული ბარდა – 100 გრ
  • დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
  • ჟელატინი – 1 პაკეტი.
  • კბილი – რამდენიმე.

მომზადების წესი:

  1. მდუღარე წყალში ჩადეთ ორაგულის ფილე, სტაფილო, ხახვი, კბილი, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ.
  2. დაამატეთ მარილი, პილპილი და ნიორი, მომზადებამდე 5 წუთით ადრე.
  3. ამავე დროს, მოხარშეთ კრევეტები სხვა ქვაბში.
  4. დაიშალეთ თევზი ნაწილებად, დაჭერით სტაფილო წრეებად.
  5. ბულიონი, რომელშიც თევზი მოხარშული იყო, შეწვით.
  6. როდესაც ჟელატინი შეშუპდება, ჩადეთ თბილ ბულიონში და შედგით ღუმელზე, მაგრამ არ მოიხარშოთ.
  7. კანი გაიხადეთ.
  8. ჩაყარეთ ფენებად: სტაფილო, კრევეტები, ბარდა და თევზი.
  9. ყველაფერს გაცივებული ბულიონი დაასხით.
  10. განათავსეთ ფორმა მაცივარში, სანამ არ გამაგრდება.

ორაგულის და კრევეტების ჟელე

ორაგულის და კრევეტების ჟელე

 

Comments