ორაგულის და კრევეტების ჟელე
ინგრედიენტები:
- ორაგული – 700 გ
- კრევეტები – 10 ცალი.
- ხახვი – 1 ც.
- ნიორი – 2 კბილი
- სტაფილო – 1 ც.
- წყალი – 2 ლ
- დაკონსერვებული ბარდა – 100 გრ
- დაფნის ფოთოლი – 2 ცალი.
- ჟელატინი – 1 პაკეტი.
- კბილი – რამდენიმე.
მომზადების წესი:
- მდუღარე წყალში ჩადეთ ორაგულის ფილე, სტაფილო, ხახვი, კბილი, დაფნის ფოთოლი და მოხარშეთ.
- დაამატეთ მარილი, პილპილი და ნიორი, მომზადებამდე 5 წუთით ადრე.
- ამავე დროს, მოხარშეთ კრევეტები სხვა ქვაბში.
- დაიშალეთ თევზი ნაწილებად, დაჭერით სტაფილო წრეებად.
- ბულიონი, რომელშიც თევზი მოხარშული იყო, შეწვით.
- როდესაც ჟელატინი შეშუპდება, ჩადეთ თბილ ბულიონში და შედგით ღუმელზე, მაგრამ არ მოიხარშოთ.
- კანი გაიხადეთ.
- ჩაყარეთ ფენებად: სტაფილო, კრევეტები, ბარდა და თევზი.
- ყველაფერს გაცივებული ბულიონი დაასხით.
- განათავსეთ ფორმა მაცივარში, სანამ არ გამაგრდება.
ორაგულის და კრევეტების ჟელე
ორაგულის და კრევეტების ჟელე
Comments