ორაგული გრილზე ლიმნის და კამას ზეთით
ინგრედიენტები:
- ლიმონი – 1 ც.
- ორაგული – 500 გრ
- კარაქი – 100 გ
- ზეითუნის ზეთი – გემოვნებით
- მარილი – გემოვნებით
- კამა – 2-3 ს.კ.
- შავი წიწაკა – 1/4 ჩ.კ.
მომზადების წესი:
- მოამზადეთ ზეთი.
- კარაქი ოდნავ მოათავსეთ ოთახის ტემპერატურაზე და დარბილდეს – მისი მოგვარება უფრო ადვილი იქნება.
- ჩანგლით აურიეთ იგი.
- გახეხეთ ლიმნის ცედრა.
- გახეხეთ კამა.
- და დაამატეთ დარბილებულ კარაქში შავი პილპილით.
- კარგად აურიეთ ისე, რომ ინგრედიენტები თანაბრად გადაანაწილოთ მთელ კარაქში.
- შემდეგ გაჭერით საკვები პარკის დიდი ნაჭერი, გაავრცელეთ იგი სამუშაო ზედაპირზე და მოათავსეთ კარაქი მოჭრის ცენტრში.
- გადაიტანეთ კარაქი პარკში, მიეცით მას მოსახერხებელი ფორმა (მართკუთხა ბარი ან ძეხვი – თქვენი შეხედულებისამებრ) და გააგზავნეთ საყინულეში 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ორაგული მზადდება.
- მოაყარეთ ორაგულის ფილე ფირფიტაზე და შეუშვით ოთახის ტემპერატურამდე.
- ფილე დავჭრათ 4 ნაწილად, გაწურეთ ზეითუნის ზეთით ორივე მხრიდან და შეწვით მარილით.
- გახეხეთ გრილი ქსოვილით ზეითუნის ზეთით.
- წინასწარ გახურეთ გრილი საშუალო ტემპერატურაზე და მოაყარეთ ორაგული გრილზე.
- მოხარშეთ 6 წუთი, პერიოდულად მოაბრუნეთ, რომ გრილისგან ლამაზი ნახატი მიიღოთ.
- ჩართეთ და კიდევ 5-6 წუთი მოხარშეთ.
- თევზი მზად არის, როდესაც ფილე მოწითალო გახდება.
ორაგული გრილზე ლიმნის და კამას ზეთით
ორაგული გრილზე ლიმნის და კამას ზეთით
Comments