ოსპის კრემ-სუპი
ინგრედიენტები:
- წყალი – 1 ლ
- ყვითელი ოსპი – 1/2 ჭიქა
- სტაფილო – 2 ცალი.
- ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
- ხახვი – 1 ც.
- ლეკი – 1/4 ღერო
- კარაქი – 5 ს.კ.
- ფქვილი – 1/2 ს.კ.
- კვერცხის გული – 1 ც.
- რძე – 1 ჭიქა
- მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კარგად გარეცხეთ ყვითელი ოსპი, მოათავსეთ კერძებში, დაასხით მდუღარე წყალი, განათავსეთ გახეხილი, გარეცხილი და გამომცხვარი სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი, ხახვი და მოშუშეთ სანამ მოხარშდება, ამოიღეთ ქაფი.
- შემდეგ ამოიღეთ ფესვები და ხახვი, გაწურეთ ოსპი, გაწურეთ კერძი, გაასუფთავეთ ბულიონი, დაუმატეთ მარილი, ფქვილში შეზავებული ფქვილი, გაათბეთ ცხელი რძით, გაუშვით ადუღებამდე და გაახურეთ ფირფიტის პირას.
- გააცალეთ პარსი, გაირეცხეთ, წვრილად დაჭერით, გახეხეთ კარაქში და ჩადეთ წვნიანში.
- შეურიეთ კვერცხის გულები ცხელ რძეს, დათბილეთ და დაასხით წვნიანში. განათავსეთ 3-4 ნაჭერი კარაქი და აურიეთ.
ოსპის კრემ-სუპი
ოსპის კრემ-სუპი
Comments