ინგრედიენტები:

  • წყალი – 1 ლ
  • ყვითელი ოსპი – 1/2 ჭიქა
  • სტაფილო – 2 ცალი.
  • ოხრახუშის ფესვი – 1 ც.
  • ხახვი – 1 ც.
  • ლეკი – 1/4 ღერო
  • კარაქი – 5 ს.კ.
  • ფქვილი – 1/2 ს.კ.
  • კვერცხის გული – 1 ც.
  • რძე – 1 ჭიქა
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. კარგად გარეცხეთ ყვითელი ოსპი, მოათავსეთ კერძებში, დაასხით მდუღარე წყალი, განათავსეთ გახეხილი, გარეცხილი და გამომცხვარი სტაფილო, ოხრახუშის ფესვი, ხახვი და მოშუშეთ სანამ მოხარშდება, ამოიღეთ ქაფი.
  2. შემდეგ ამოიღეთ ფესვები და ხახვი, გაწურეთ ოსპი, გაწურეთ კერძი, გაასუფთავეთ ბულიონი, დაუმატეთ მარილი, ფქვილში შეზავებული ფქვილი, გაათბეთ ცხელი რძით, გაუშვით ადუღებამდე და გაახურეთ ფირფიტის პირას.
  3. გააცალეთ პარსი, გაირეცხეთ, წვრილად დაჭერით, გახეხეთ კარაქში და ჩადეთ წვნიანში.
  4. შეურიეთ კვერცხის გულები ცხელ რძეს, დათბილეთ და დაასხით წვნიანში. განათავსეთ 3-4 ნაჭერი კარაქი და აურიეთ.

ოსპის კრემ-სუპი

ოსპის კრემ-სუპი

 

Comments